Bennfentes: Nem esik messze az alma a fájától

Bennfentes: Nem esik messze az alma a fájától

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Frák Peti stylist, az Attractive modellügynökség bookere igazi bennfentesként avat be titeket a hazai divatvilág kulisszatitkaiba.


Nincs is nagyobb öröm egy szülő számára, mikor a gyermeke a nyomdokaiba lép felnőttként, és már a meglévő tapasztalatokkal a háta mögött segítheti őt pályája során. Számunkra pedig nincs is izgalmasabb, mikor egy modellünkről kiderül, hogy bizony a genetika már hatványozottan kegyes volt az idők folyamán több generáció számára is a családban. Így született meg a mostani kis bejegyzésem is csodálatos lányunkról Eneh-ről, akinek az anyukája szintén modell volt fiatal korában.
Mikor Eni a világ legnépszerűbb szakmai oldalára, a models.com-ra kikerült, mint new face (új arc), érkezett a kérdés, és vele együtt a felismerés, hogyan került a divatszakma közelébe. Így aztán kapva kaptunk az alkalmon és lecsaptunk anyukája, Seregi Éva alias Süni fiatalkori modellkönyvére.

 Eni Jaspal kampánya
Eni Jaspal kampánya


A models.com-ra kikerülni egyrészt nagy elismerés az adott modell és ügynöksége felé, hiszen a világ összes vezető ügynökségének a modelljei közül válogatnak. Másrészről karrierépítő jellege is van, mivel minden nagy ügynökség soron követi a megjelent modelleket, így aztán megállás nélkül csörög a telefonunk érdeklődők hadával a vonal túlsó végén az adott modell külföldi elhelyezésével kapcsolatban.
Igazán izgalmas élmény volt Eneh anyukájának a portfólióját lapozgatni, látni régi fotósok keze nyomát, valamint a megdöbbentő hasonlóságot kettejük között. Állíthatom, anyukája a mai napig ugyanolyan vagány és dögös, mint a fiatal kori képeken.
Üdvöskénk, Lóránth Eni meghódította már Szingapúrt és hamarosan Tokióban is szerencsét próbál. (Ázsia fontosságáról és működéséről hamarosan írok nektek többet.) Most pedig olvassátok a következő sorokat sok szeretettel Enehtől és anyukájától - az interjú a Supermodel magazinban jelent meg.

Eneh, mióta érezted, hogy anyukád nyomdokaiba szeretnél lépni, mint modell?
Korábban is érdekelt a divat, de anyu nem erőltette, hogy ugyanazt a karriert válasszam. Sokat nézegettem régi divatfotóit, amiket nagyon szeretek és kértem is meséljen nekem róla. A legjobban az tetszett, hogy rengeteget utazott és mindig arra gondoltam, hogy bárcsak engem is fotóznának külföldön. Így amikor megtudtam, hogy anyát megkeresték az Attractive modellügynökségtől, méghozzá azzal, hogy tetszem nekik és alkalmas lennék modellnek, kimondhatatlanul boldog voltam, hiszen ez egy óriási lehetőség volt, amivel természetesen azonnal éltem is. Azóta pedig próbálok trükköket ellesni tőle.
Éva, milyen tanácsokkal láttad el a lányodat, mint kezdő modellt?
Mivel ez egy nagyon nehéz szakma, azt tanácsoltam, hogy mindig legyen kedves, megbízható, ápolt és a legfontosabb, hogy mindig mosolyogjon. Bár mindenben támogatom és rendszeresen gyakoroljuk együtt a catwalkozást (kifutón járást - a szerk.), valamint stílustippeket adok neki, nem ragaszkodtam görcsösen ahhoz, hogy a lányom mindenáron modell legyen. Úgy gondoltam, hogyha ez az ő útja, akkor meg fogja találni és így is lett.
 Eni édesanyja, Seregi Éva
Eni édesanyja, Seregi Éva


Eneh, látsz bármiféle hasonlóságot anyukáddal a képeiden?
Igen, egyrészt tőle örököltem a hibátlan bőrömet, ami a fotókon is látszik, másrészt abban is van hasonlóság, hogy egyre több dolog jön vissza divatba az akkori időkből. A legérdekesebb pedig az, hogy annyira szerencsések vagyunk, hogy Milánóban anya is a Why Not modellügynökség csapatát erősítette, ahogyan most én is!
Éva, mennyire látod másnak a modellszakmát a korábbiakhoz képest?
Az emberek hozzáállásában nem, inkább a technológiai dolgokban látok változást. Annak idején mi például egy napon keresztül dolgoztunk egy képért, hiszen 20 éve nem volt Photoshop, és nem tudtuk visszanézni azonnal az eredményt. Ma már ez sokkal gyorsabban működik és könnyebb kiküszöbölni a hibákat.
Kattintsatok a galériára anya és lánya modellfotóiért!

Galéria / 11 kép

InStyle - Bennfentes: Nem esik messze az alma a fájától

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!