Bennfentes: Magyar tervezők karácsonyra

Bennfentes: Magyar tervezők karácsonyra

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Frák Peti stylist, az Attractive modellügynökség bookere igazi bennfentesként avat be titeket a hazai divatvilág kulisszatitkaiba.


Mint azt már jól tudjátok, szívemen viselem a magyar tervezők sorsát, és mindig büszkeséggel tölt el, amikor nemzetközi kapukat döngetnek. Ezúttal Galla Zoli, a Galla márka birtokosa karolta fel stílusához közel álló dizájner barátait. A kezdeményezés néhány hét alatt manifesztálódott is, megszületett a The Glow webshop, magyar tervezők izgalmas darabjaival megtöltve.
Az online vásárlás ma már olyan rutinná érett, mint nagyanyáinknak a vasárnapi ebéd elkészítése, így kézenfekvő volt egy online webshop ötletével előállni. A tárgyfotók, a lookbook és a kampány lefotózása kevesebb mint 10 nap lefolyása alatt történt meg.
A következő interjúban megtudhatjátok, miért volt szükség erre az eszeveszett iramra, mit takar a Glow kifejezés és milyen magyar tehetségek eveztek nemzetközi vizekre. Az interjú végén pedig megleshetitek a kampány képek előkészületeit, melyet egyébként a nemrégiben énekesből divatfotóssá avanzsált Éder Krisztiánnal készítettünk el. A teljes anyagot a theglow.co.uk oldalon leshetitek meg. Két nap alatt kellett összegyúrnunk egy egésszé a koncepciót a helyszínnel, és a kezdeti félelmek ellenére fantasztikusan megoldotta Krisztián a feladatot.
Egy kis bennfentes infót is elárulok nektek: Polett, az Attractive legújabb szépsége a kampány arca. A reggeli készülődés közepette megkérdeztem, hogy sikerült az előző napi fotózása, mire kiderült, hogy ugyanazon a helyszínen fotózott, ahol a kampányra készültünk…Képzelhetitek milyen eszeveszett agyalás indult, hogyan oldjuk meg a helyzetet, hogy ne tűnjön ez fel később a két anyag láttán. Szerencsére megoldottuk a feladatot és elégedetten zárjuk az évet.

Kép


Frák Peti: Új kezdeményezést indítottál kollaborációban magyar tervezőkkel. Mi ösztönzött arra, hogy online webshopot indíts több más tehetséggel karöltve?
Galla Zoltán: Korábban éltem Londonban és tapasztaltam, hogy teljesen más lehetőségei vannak egy londoni és egy magyar divattervezőnek. Annak ellenére, hogy az itthoni helyzetet mindig igyekszem pozitívan megközelíteni, a nagyobb és jobb helyzetben lévő, de viszonylag közeli angol piacot érdemesnek láttam arra, hogy megkíséreljük a belépést. Én személy szerint viszonylag sűrűn kapok olyan felkérést, amikor ottani fotózáshoz vagy eseményhez kérnek ruhákat tőlem, az értékesítésen kívül ilyen jellegű hasznot, sok együttműködést is remélek a vállalkozásunktól.
FP: Mire utal a The Glow elnevezés?
GZ: Szerettük volna egy olyan pozitív fogalomhoz kötni a kezdeményezésünket, amely jelentésével képes megtermékenyíteni a kreatív munkát, de a divat világával kapcsolatban nem volt egyszerű olyan elnevezést találni, ami még nem lett az unalomig „elhasználva”. Ebben a kérdésben az angol anyanyelvű barátok tanácsára is hagyatkozni kellett és a The Glow minden elvárásunknak megfelelt végül.
FP:Jelenleg 5 tervező csatlakozott a kezdeményezéshez, mire számíthatnak a vásárlók még a jövőben?
GZ: A jelenlegi kínálatban az Aimée, AnnaÉva, Galla, Virág Kerényi és Komod márkák/tervezők termékei találhatóak. Terveink között szerepel angol tervezőkkel történő együttműködés is, de én nagyon örülnék, ha még több magyar fiatal tervező élne a lehetőséggel, és kifejezetten várom a jelentkezésüket. Stílusban természetesen tartani kívánjuk a jelenlegi irányt, de ezen belül szeretnénk bővíteni a kínálatot.
FP: Úgy tudom, Londonban máris sikerült megugrani a következő szintet és helyet kaptok egy Pop up store-ban. Hogyan kell ezt elképzelnünk?
GZ: Igen, a kezdeti várakozásainkhoz képest is nagyon gyorsan sikerült elérni, hogy az érdeklődők ne csak a webshopon keresztül tudjanak vásárolni, hanem személyesen is. A weboldal még csak pár napja működik, de a forgalmas Piccadilly Circus-nél máris be tudunk mutatkozni, ráadásul egy kiemelt időpontban, december 19-től 31-ig. Ebben az üzletben több céggel leszünk jelen, közülük többen más jellegű termékeket értékesítenek majd. Remélhetőleg hamarosan egy önálló pop up-ról is beszámolhatok majd.
FP: Mely országok számára lesz elérhető a vásárlás, és mi a jelenlegi, elérni kívánt célotok?
GZ: Az Egyesült Királyságon belül ingyenes házhoz szállítással kínáljuk termékeinket, ezért alapvetően brit vásárlóközönségre számítunk, de a webshopunk kínálatát lényegében bármelyik országból meg lehet vásárolni. A Piccadilly Circus-nél mindig rengeteg turista van, így a többségében amerikai, ausztrál, kanadai érdeklődők is megismerkedhetnek a brandünkkel és a termékeinkkel a Pop up store-ban. Elsődleges célként az angol kapcsolatok kiépítése és a márka megismertetését nevezném meg. Ehhez jó alapot adnak a jelenlegi tervezők munkái. Azt hiszem induló vállalkozásként a Piccadilly Pop Up-ban történő értékesítési lehetőség is elérhetetlen lett volna egy erős portfólió nélkül.
FP: Árulj el néhány bennfentes információt a GALLA márkáddal kapcsolatban! Fiúk, lányok vagy ékszer őrültek legyenek inkább készenlétben?
GZ: Mindannyian. Sőt a következő kollekcióhoz bőrből is készülnek kiegészítők, táskák. A tavaszi kollekcióból már Londonban van az első ízelítő, de hamarosan itthon is elérhetőek lesznek.
Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok, drága Bennfentesek!
Jövőre találkozunk!
Xx
Frák Peti

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.