Barackos Caprese - nyár az őszben

2013. szeptember 18.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók (2 személyre):


  • 2 nagyobb őszibarack, 2 nagyobb paradicsom, 2 egész mozzarella sajt, egy pár szál friss bazsalikom, só, bors, 3-4 evőkanál olívaolaj, szőlős fehér balzsamecet (opcionális)

Elkészítés:


  1. Az őszibarackot tisztíts meg és vágd gerezdekre, majd a paradicsomot és a mozzarellát is szeleteld fel (kb. egyforma vastagságúakra).
  2. A szeleteket felváltva rakd egy tálra, félig takarásban, tetszés szerinti alakzatban. (Az ételnek lesz egy pici leve, ezért mindenképp olyan tálra rakd, aminek van egy kis pereme.)
  3. Sózd, borsozd, a szeletek közé csúsztass kisebb bazsalikomleveleket, néhányat pedig kézzel tépkedj szét és szórd egyenletesen az elrendezett szeletek tetejére.
  4. Ezután finoman locsold meg extra szűz olívaolajjal és fehér balzsamecettel (ebből nem kell sok, kb. fele annyi, mint az olívaolajból).
  5. Mielőtt tálalnád, hagyd 10 percig összeérni az ízeket.
  6. Önálló fogásként pirítóssal, de könnyű húsok mellé köretként is izgalmas étel.

Fotó: Zimmermann Zsolt