Hozzávalók (2 személyre):
- 2 nagyobb őszibarack, 2 nagyobb paradicsom, 2 egész mozzarella sajt, egy pár szál friss bazsalikom, só, bors, 3-4 evőkanál olívaolaj, szőlős fehér balzsamecet (opcionális)
Elkészítés:
- Az őszibarackot tisztíts meg és vágd gerezdekre, majd a paradicsomot és a mozzarellát is szeleteld fel (kb. egyforma vastagságúakra).
- A szeleteket felváltva rakd egy tálra, félig takarásban, tetszés szerinti alakzatban. (Az ételnek lesz egy pici leve, ezért mindenképp olyan tálra rakd, aminek van egy kis pereme.)
- Sózd, borsozd, a szeletek közé csúsztass kisebb bazsalikomleveleket, néhányat pedig kézzel tépkedj szét és szórd egyenletesen az elrendezett szeletek tetejére.
- Ezután finoman locsold meg extra szűz olívaolajjal és fehér balzsamecettel (ebből nem kell sok, kb. fele annyi, mint az olívaolajból).
- Mielőtt tálalnád, hagyd 10 percig összeérni az ízeket.
- Önálló fogásként pirítóssal, de könnyű húsok mellé köretként is izgalmas étel.
Fotó: Zimmermann Zsolt