Aszpartám helyett! Az orvosok szerint ez a legegészségesebb édesítőszer, ha laposabb hasat szeretnél

Aszpartám helyett! Az orvosok szerint ez a legegészségesebb édesítőszer, ha laposabb hasat szeretnél
Forrás: Pexels

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Serkentik az anyagcserét, energetizálnak, és még a fogyásban is tökéletes tettestársak, mégsem tartalmaznak semmilyen mesterséges, vagy rákkeltőnek titulált alapanyagot!

Ha te sem szereted feketén a kávét, de fontos számodra az egészség, így kerülöd a cukrot, és igyekszel kiiktatni az olyan mesterséges édesítőszert is, mint például a most porondra került aszpartám, akkor a dietetikusok legújabb helyettesítő javaslatának te is örülni fogsz! A legújabb kutatások szerint ugyanis a fahéjnak és a szerzetesgyümölcsnek is van édesítő hatása, ráadásul nemcsak a reggeli kávét teszik még ízletesebbé, hanem számos, további jótékony hatással vannak a szervezet számára, így fel sem merülnek az olyan kérdések esetükben, mint amik az utóbbi időben az aszpartámot érték, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb mesterséges édesítőszer emésztési problémákat és puffadást okoz. Szóval hogy mit használj helyettük, amik nemcsak egészségesebbek, de még az emésztésednek is jót tesznek? Fahéjat és szerzetesgyümölcsöt!

Ezért imádjuk a fahéjat

Próbáld ki, hogy a következő kávédat cukor helyett fahéjjal teszed édesebbé! A fahéj, a cukorral ellentétben úgy élénkíti az anyagcserét, hogy mégsem emeli meg a vércukor szintet, továbbá nem hizlal, semmilyen káros mellékhatással nem rendelkezik, sőt, épp ellenkezőleg, fokozza a zsírégetést, de a kutatók, általános gyulladáscsökkentő hatását már régóta beigazolták. Jótékony módon támogatja az anyagcserét, segít a fertőzések legyőzésében, ráadásul szuper ízesítő is! A fahéj az egyik legtermészetesebb édesítőszer, melynek karakteresen fűszeres íze még finomabbá varázsolja az ételeket, vagy épp az italokat! Bizonyítottan javítja a memóriát, a hangulatingadozásra is jótékonyan hat, sőt, még a 2-es típusú diabétesz kezelésében is elismert természetes orvosságként tartják számon, mivel hozzájárul a stabil vércukorszint fenntartásához.

A szerzetesgyümölcs előnyei

Bár fűszerként kevésbé ismert, vagy népszerű, a szerzetesgyümölcs is jó választás, ha valami édesebb ízre vágysz. A táplálkozástudományi szakemberek között szintén elismert gyulladáscsökkentő, valamint az emésztésre gyakorolt jótékony hatása miatt, de rendszeres fogyasztása köztudottan javítja a memóriát és a hangulatra is pozitívan hat. Természetesen édes, ráadásul még az antioxidáns-tartalma is kimagasló, így tökéletes választás a reggeli kávé édesítésére.

Jó hír tehát, hogy a cukron és az egyéb, mesterségesen előállított, kétes hírnevű édesítőszereken túl is számos alternatíva létezik a természetesebb édes ízek kedvelőinek. Csupán nyitottnak kell lenni az újdonságok felfedezésére, és az elsőre szokatlannak tűnő alapanyagok kipróbálására.

Most pedig íme 5 olyan alapanyag, amiben meglepően sok a kalória!

Galéria / 5 kép

5 dolog, amiben meglepően sok a kalória

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!