Több mint egy szakácskönyv: jön Anthony Bourdain posztumusz könyve

Forrás: Robin Marchant/Getty Images for Tribeca Film Festival (2017)
2021. február 16.
Szerző: Nóri

Testvére és barátai fejezték be a tragikusan elhunyt sztárszakács és tévés, Anthony Bourdain posztumusz könyvét.

A CNN karizmatikus arca, az egyik legmeghatározóbb tévés szakács és riporter, Anthony Bourdain 61 évesen, a többszörösen díjnyertes Parts Unknown című műsorának franciaországi forgatásán vetett véget az életének 3 évvel ezelőtt, 2018-ban.

Az Emmy-díjas tévés szakács karrierje 2000-ben indult be, miután megjelent A konyhafőnök vallomásai című könyve, ami szerte a világon bestseller lett. Ezután szerződött a Food Networkhöz, majd a Travel Channelhez és a CNN-hez, ahol a csatorna legkúlabb arca lett. Parts Unkown című műsorával Budapesten is járt, ahol beugrott a New York kávéházba, de a kedvence mégis a Pléh Csárda és a hírhedt rántott húsuk lett.

Halálát megelőző hónapokban egy újabb könyvön dolgozott, amelyben kedvenc helyeit akarta megosztani az olvasókkal. A félbemaradt könyvet egykori munkatársa és barátja, Laurie Woolever fejezte be a legközelebbi barátok és szerettei közreműködésével. A könyv tavasszal jelenik meg World Travel: An Irreverent Guide címen, és már nagyon várjuk!

Az Entertaiment Weekly mutatott egy részletet belőle, amit Bourdain testvére, Chrisotpher írt gyerekkoruk egyik meghatározó utazásáról, amikor először jártak Párizsban, ismerkedtek meg az európai kultúrával és találkoztak a vajjal. Az esszé természetesen kitér azokra az ételekre is, amikbe ott és akkor szerettek bele.

Ha te is unod már az egyforma napokat, a megszokott illatokat és ízeket, ráadásul se időd, se türelmed a kovászoláshoz és kenyérsütéshez, akkor a következő válogatásunk neked készült. Kattints a galériába, és dobd fel a napodat egy pompás fogással!

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
Top 7 étterem, ahonnan megéri rendelni, ha nincs időd főzni
Tovább olvasok