Csalódás! Megnéztem az And Just Like That első részét, de bár ne tettem volna

Csalódás! Megnéztem az And Just Like That első részét, de bár ne tettem volna
Forrás: HBO

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Végre elstartolt az And Just Like That, de az első rész után felmerül a kérdés: vajon tényleg erre vágytunk?

Minél több folytatást, rebootot, remake-et és renreunion-t látok, annál biztosabb vagyok abban, hogy miért született meg ki tudja már hány évszázaddal ezelőtt az a lezárás, hogy „és aztán boldogan életek, amíg megnem…”. Mert hogy vannak dolgok, amiket nem lehet megismételni, azzal pedig pláne nem jó érzés szembesülni, hogy mi az, ami happy end után következik, és erre tökéletes példa az And Just Like That is.

Kép
forrás: GettyImages

A Szex és New York folytatásáról sokan sokáig álmodoztak, ahogy én is, ám közben sosem gondoltam bele igazán, hogy mit is várnék az újabb évadoktól, az igazság pedig akkor csap arcon, amikor végre megkapod, amire vágytál. Elpereg az élet. A világ megváltozott és vele a szereplők is, vagy legalábbis az egészen biztosan, ahogy 2021-ben próbálják megállni a helyüket az őrületes pörgésben. Carrie Bradshaw már nem is tudja, hogy milyen a jó szex, vagy inkább mondjuk úgy, milyen a jó szex a mai felfogás szerint, a szereplők szájából pedig épp olyan természetellenesen és erőltetetten gurulnak ki az olyan mondatok, mint „megy az Instgramra”, „a podcast manapság kötelező”, „rám tudsz írni el a LinkedInen”, mint nekünk. A Szex és New York a 90-es években dübörgött igazán, a kemény tősgyökeres rajongók pedig épp ott járnak a korban, mint most Carrie, Charlotte, és Miranda, akik veszettül próbálják felvenni a versenyt nem csak az idő múlásával, de az olyan épp trendi dolgokkal, mint a közösségi média. Már nem ők a legmenőbb csajok a városban, már nem az ő éjszakai kalandjaiktól hangos a ház, és Carrie már nem a pulcsijait tartja a sütőben. Ami viszont jó, hogy az And Just Like That... (És egyszer csak...) az első perctől hozza a megszokott hangulatot. Mint egy jó barátnő, akivel mindegy, hogy mennyi idő telik el az utolsó beszélgetésetek óta, épp ott folytatjátok, mint legutóbb. Ahogy Carrie stílusa is még mindig toppon van, hozzá hasonló divatikon se előtte, se azóta nem született a sorozattörténetben.

Kép
forrás: GettyImages

Az első covidos poén után megtudhatjuk a választ arra, hogy hová lett Samatha, és az új évad már az első részben próbál kikorrigálni néhány régi, a sorozattal szembeni kemény kritikát, mint a rasszizmus, vagy a sarkos vélemények a szexuális identitásról. Mentségükre legyen mondva, hogy A Szex és New York idején még tényleg más idők voltak. Van például egy olyan rész, amiben Carrie azt fejtegeti, hogy létezik-e egyáltalán olyan, hogy biszexuális, vagy ezt a szót inkább csak azokra használják, akik épp elindultak a „melegváros” felé, de arra is volt példa, hogy a harmadik évadban csak úgy simán beleálltak a transzexuálisokba. Természetesen ezek a jelenetek már abszurdnak hatnak, a világra való nyitottság pedig az új évad minden jelenetben érződik, sőt, talán már-már karikírozza a mai korszellemre jellemző túlzott PC-skedést.

Előjáróban nem akarunk lelőni semmit, ezért csak annyit mondunk, ha érezni akarod az idő múlását, és szembesülni akarsz azzal, hogy már semmi sem ugyanaz, akkor semmiképp se hagyd ki az And Just Like Thatet, de készülj fel, mert ez már nem a Szex és New York, és spoilerből pedig legyen elég annyi, hogy az első rész után már megkérdőjelezhetetlen tény, hogy soha többé nem is lesz ugyanaz.

gif

És ezt láttad már?

Galéria / 8 kép

Dolgok, amiket a Szex és New York adott a világnak

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 13 izgalmas gasztroarc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány gasztroarcot!