Idén május 16-19. között több Michelin-csillagos séf fogásait is megkóstolhatod. Budapesten a Millenáris területén hiretelen megnő az egy négyzetméterre jutó menő séfek száma és csak kapkodjuk a fejünket, hogy melyik zseni ételét kóstoljuk meg.
Komplikált mediterrán
Konstantin Filippou Grazban született, de görög apától, így az osztrák fogások mellett a mediterrán ízeket is korán magába szívta. Dolgozott Gordon Ramsay londoni éttermében és a San Sebastian-i Arzakban. Kétcsillagos, a Gault Millau által is a legmagasabb kiosztott pontszámmal (19/20) elismert bécsi éttermét az egyszerűség kedvéért magáról nevezte el. Jegyeket itt tudsz vásárolni a programjára.
Orosz ízek az ikrektől
Iván és Szergej Berezutszkij, egy orosz ikerpár tagjai mindketten gyerekkoruk óta rajonganak a főzésért, de külön-külön lettek sikeres séfek. 2017 végén megnyílt közös moszkvai éttermük, a Twins Garden aztán üstökösként ki is lőtt, 72. helyen nyitott a világ 100 legjobb éttermének listáján. Exkluzív programjukra (máj. 18., szombat) még tudsz jegyet vásárolni.
A mi büszkeségünk
Ázsia mesterfokon címmel Rácz Jenő a főzés mellett előadást is tart. A Shanghajban eltöltött évek hangulata és ízei egy ázsiai fogásban köszönnek majd vissza. Rácz Jenő egyike azon keveseknek, aki külföldön szereztek Michelin-csillagot, ráadásul nagyon fiatalon. A Konyhafőnök műsorból ismertté vált séf programja szombaton lesz.
A szójaszószon túl
Nagyon várjuk a koreai séf, Lee Jong-kuk programját május 19-én, vasárnap. A kreatívan hagyománytisztelő, Michelin-csillagos szöuli konyháján kiderül mire képesek olyan különleges alapanyagok, mint a 15 éves szójaszósz, a 30 éves paprikapaszta, vagy az 5 évig érlelt ecet.
Ha a gourmet programok után kedvet kapsz a főzéshez, van néhány nagyon egyszerű és isteni receptünk a számodra