Az egyetlen étel, amit minden reggel enned kellene, hogy lassítsd a bőröd kollagénvesztését

Forrás: GettyImages
2024. március 30.
Szerző: Kálmán Zsófi

Ha sokat eszel ebből a gyümölcsből, bőröd biztosan meghálálja!

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása testünk egészségének megőrzése érdekében, de kevesen vagyunk tisztában azzal, hogy étrendünk milyen döntő jelentőségű lehet a bőrápolás terén. Pedig így van!

Így születhetett meg az bőrápoló és öregedésgátló diéta fogalma is, melyben a legfontosabb szempont a kollagén. Azt már tudjuk, hogy testünk kollagéntermelésünk az életkor előrehaladtával csökken, ám a kollagéntermelést serkentő ételek fogyasztása segíthet a bőr rugalmasságának helyreállításában és a ráncok megelőzésében, az öregedésgátló diéta jolly jokerei pedig nem más, mint az áfonya.

Az áfonyánál nincs jobb kollagén-stimuláló gyümölcs, és ebben a bőrgyógyászok is egyetértenek. Dr. Paul Jarrod Frank, a New York-i székhelyű híres kozmetikai bőrgyógyász és a The Pro-Aging Playbook szerzője például így nyilatkozott róla:

Az egyik kedvenc gyümölcsöm az áfonya, amely gazdag A- és C-vitaminban, és bizonyítottan megakadályozza a kollagénvesztést.

-

Emellett az áfonya tele van antioxidánsokkal, amelyek hidratálják és energizálják bőrünket. Ezek a tulajdonságok segítenek megvédeni a szabad gyökökkel és a napsugárzás káros hatásaival szemben, ami nagyon fontos, ha valaki szeretne minél tovább megőrizni arcbőre fiatalos ragyogását.

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
3 étel, ami 10 évvel is meghosszabbíthatja az életed