A világ legegyszerűbb, hideg tésztasalátája

2013. július 3.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók:


  • 250 g tészta (jelen esetben De Cecco Riso tészta), 6-8 szem kisebb paradicsom, 1 kígyóuborka, 2 kisebb lilahagyma, 200 g házi kecskesajt, só, bors
  • Az öntethez: 3-4 evőkanál olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, egy nagy maréknyi friss bazsalikom (ha nincs, petrezselyemmel is helyettesíthető)



Elkészítés


  1. A tésztát előírás szerint főzd meg, majd szűrőben, hideg vízzel hűtsd le, és jól csöpögtesd ki.
  2. Egészen apró kockára vágd fel a lilahagymát, az uborkát, a paradicsomot és a kecskesajtot.
  3. Rétegesen rakd össze a salátát: tészta, paradicsom, uborka, hagyma, só, bors majd ugyanezt ismételd meg még egyszer.
  4. Alaposan keverd össze.
  5. Egy kis tálkában készítsd össze az öntet alapanyagait, a fokhagymát törd össze, és a bazsalikomot is vágd apróra.
  6. Egyenletesen add az öntetet a salátához, majd újra alaposan keverd össze, hogy az ízek kellemesen keveredjenek.
  7. Már kész is a tésztasaláta, amit fogyaszthatsz magában vagy köretként is. A maradékot tedd a hűtőbe, másnap ugyanolyan ízletes lesz.