A pillangóhatás erősebb, mint gondolnád

pillangóhatás,minden mindennel összefügg
Forrás: Getty

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Vajon egy pillangó szárnycsapásai Brazíliában képes tornádót előidézni Texasban? A válasz határozott igen - állapította meg Edward Lorenz meteorológus.

gif

Azaz elménk több milliárd apró pillangóhatás együttes végpontja. Gondolataink, érzéseink és hétköznapi, jelentéktelennek tűnő tetteink átláthatatlan, kusza láncreakciók produktumai, amelyek beláthatatlan méretű változását képesek előidézni az életünben. Ezenfelül nem tekinthető valószínűtlennek, hogy rajtunk kívül más is érzi a hatását, de ami félelmetes, hogy a saját döntéseink hatására megváltozik az élet fonala.

Gondold el, hogy túlórázol...

mert nem tudtál nemet mondani a főnöködnek, pedig egy romantikus vacsorára várnak a legújabb tapas bárba. De elvégzed a plusz feladatot. Késve érkezel a randira. A vacsora kihűlt, a bor elfogyott, a párod nem áll szóba veled. Átkozod magad, hogy miért nem tanultál meg nemet mondani. Hazaértek, külön alszotok. Másnap elmarad a reggeli rituálé, rosszkedvűen indultok a dolgotokra. Lehangolt vagy, a jógát is kihagyod, holott jól esne ellazítani a fájós hátadat. Mire hazaérsz a párod már a haverjaival meccset néz, észre sem vesz.

Azonban ha mégsem így történik, mert időben odaérsz a randira. Végre jól érzitek magatokat és megbeszélitek a síelés részleteit, majd boldogan sétáltok hazafelé. Mindeközben segítetek kereket cserélni egy idegennek, aki így nem késik el a koncertről, amire hónapokkal ezelőtt váltott jegyet és megismeri élete szerelmét. Másnap nem hagyod ki a jógát, ahol összefutsz egykori évfolyamtársaddal, aki sokkal jobb állást kínál neked a jelenleginél. Otthon hasonlóan klassz történetekről számol be a párod, aki időközben lefoglalta azt a helyes kis alpesi kunyhót, ahol az ünnepeket töltitek. És így tovább...

És mindez csak azon múlott, hogy tudtál-e NEMET mondani. Ha tehát néhány dolgot picit másképp teszünk, totálisan mésként is alakulhat az életünk. És nem csak a miénk, hanem azoké is akikkel útjaink kereszteződnek, mert minden mindennel összefügg.

Kép
forrás: Getty

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit csinálhattál volna jobban a közelmúltban. Hirtelen döntés volt vagy sokat gondolkodtál rajta? Milyen hatással volt ez a döntés a saját és mások életére? Emlékszel?

A pillangóhatás felkészít arra, hogy nem tudsz száz százalékos bizonyossággal előre tervezni

hiszen már egy bagatell döntés is jelentősen meghatározhatja a jövőbeli cselekményt. Azt pedig hogy miképpen, soha nem tudjuk előre, mindig csak utólag látunk rá a nagy összképre.

Gondolj vissza életed meghatározó eseményeire és idézz fel egyetlen aprósságot vagy döntést, amit ha másként teszel, teljesen más irányba terelte volna az életedet...

Ugye miylen fantasztikus?

Még valami! Ne feledd, hogy az esti szexre való ráhangolódás már reggel kezdetét veszi, és nap közben fokozódik, figyelmes üzenetekkel, közös élményekkel, egymásra figyeléssel...

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.