A film, ami meghatároz: Fenyvesi Zoli

A film, ami meghatároz: Fenyvesi Zoli

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A film, ami meghatároz sorozatunkban ezúttal Fenyvesi Zoli osztja meg velünk legmélyrehatóbb filmélményét.

Az InStyle nyári lapszáma a magyar filmek/filmesek körül forog, az instyle,hu-n pedig elindítottuk A film, ami meghatároz névre keresztelt cikksorozatunkat! Mert egy jó film kikapcsol, szórakoztat, elgondolkoztat, megnevettet, vagy éppen könnyeket csal a szemedbe. És vannak olyan filmek is, amik mindent megváltoztatnak, és egy életen át végigkísérnek minket. Mindenkinek van olyan filmélménye az életében, ami átformálta azt, ahogy a világot látja, vagy esetleg olyan nyomot hagyott benne, amit sosem felejt el. A film, ami meghatároz sorozatunkban ezt a kérdést tettük fel hazai sztároknak, most pedig Fenyvesi Zoli meghatározó filmélményeit ismerheted meg, akit sokan Till Atilla 2016-os Tiszta szívvel című filmjéből ismerhetnek.

„A francia filmrendező Luc Besson híres sorozata a 90-es évekből a Taxi filmek voltak, mivel már a gyerekkoromban is szerettem száguldozni a kerekesszékkel az iskola udvarán, vagy a lakásunk környékén. Mindig előszeretettel néztem a drifteseket is. Emlékszem, hogy ezek a filmek akkoriban még csak videó kazettán voltak elérhetőek, és többször is visszanéztem mindegyiket. Mindig megállítottam bizonyos jeleneteknél, a taxi rendszámát pedig felírtam egy papírra és a kerekesszékem hátoldalára ragasztottam. Úgy negyedikes, ötödikes általános iskolás kisgyerekként én voltam mindig a filmből a taxis.

Jártam Marseilleben, ami a Taxi sorozat forgatási helyszínének az otthona, és a filmből ismerős volt a város, de egyszer még Budapesten is kiállításra került az a Peugeot, ami maga a taxi autó volt a filmben. Természetesen elmentem megnézni. Mondjuk az már nem derült ki számomra, hogy ez valóban konkrétan az a kocsi volt-e, amivel a filmet forgatták, vagy annak másolata nem derült ki, de teljesen úgy nézett ki, és legnagyobb szerencsémre még volt is lehetőségem benne ülni. Érdekes egyébként, hogy éppen pár nappal ezelőtt a Marina parton állt egy pont ugyan olyan Peugeot, mint az a bizonyos taxi. A spoilertől kezdve minden eleme megvolt.

Most pedig nézd meg galériánkban, hogy az IMDb közönségszavazása szerint melyek minden idők legjobb magyar filmjei!

Galéria / 15 kép

Minden idők 15 legjobb magyar filmje

Megnézem a galériát

Te már beszerezted?


Magyar filmek, magyar filmesek, megannyi elképesztő alakítás és alkotás, generációkon átívelő tehetség és tudásátadás. Figyelni és tanulni. Tanítani és inspirálni. Az InStyle nyári lapszáma a filmekről és a magyar filmekről szól, valamint a női történetekről, a női szerepekről a filmvásznon és amögött! Tarts velünk, amíg alámerülünk a hazai filmek és filmesek világába, elkalauzolunk kicsit a kulisszák mögé, a színészi játék és alkotófolyamatok legizgalmasabb pillanataiba, a Magyar Mozgókép Fesztivál hazai filmes seregszemléjén bemutatott legújabb, vagy az elmúlt évek legemlékezetesebb magyar alkotásainak készítőivel és szereplőivel. A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT!

Kép

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.

Kép
Sztárok

Mesébe illő! Íme a 10 legszebb Vera Wang esküvői ruha, amit sztárok viseltek

Vera Wang neve már teljesen összefonódott az esküvői divattal: ő diktálja a trendeket. Nem véletlen, hogy a sztárok is vele tervezteti meg esküvői ruháikat. Mutatjuk a 10 legszebb ruháját!

Kép
Sztárok

Eljegyezték A Bridgerton család sztárját: hatalmas gyémántgyűrűt kapott - FOTÓ

A MET-gálán jelentette be A Bridgerton család gyönyörű színésznője, hogy eljegyezték! Gyémántgyűrűjéről senki nem tudta levenni a szemét.

Kép
Stílus

Most ezek a legnépszerűbbek: 5 sportcipő, amit imádnak a stílusos nők 2024-ben

Nem kell félni! Ugyanis idén se maradunk menő sportcipők nélkül!

Kép
Stílus

A stílus tényleg kortalan! Jane Fonda 86 évesen is bevállalt egy ilyen vad trendet

Jane Fonda bátran mondott igent az idei év egyik nagy visszatérőjére és milyen jól tette!

Kép
Életmód

7 hihetetlenül gyakori tápanyag- és vitaminhiány: a B12 hiányától sokan szenvednek, lehet, hogy nem is tudnak róla!

Bár a legtöbb alapvető tápanyagot a kiegyensúlyozott étrend fogyasztása segítségével be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, a nyugati étrendből hiányzik néhány rendkívül fontos tápanyag és ásványi anyag. Mutatjuk, mely tápanyaghiányok a leggyakoribbak!