A film, ami meghatároz: Fajt Alex

A film, ami meghatároz: Fajt Alex
Forrás: Instyle

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Sorozatunk következő részében a népszerű Youtuberrel beszélgettünk kedvenc filmélményeiről.

Az InStyle nyári lapszáma a magyar filmek/filmesek körül forog, az instyle.hu-n pedig elindítottuk A film, ami meghatároz névre keresztelt cikksorozatunkat! Mert egy jó film kikapcsol, szórakoztat, elgondolkoztat, megnevettet, vagy éppen könnyeket csal a szemedbe. És vannak olyan filmek is, amik mindent megváltoztatnak, és egy életen át végigkísérnek minket. Mindenkinek van olyan filmélménye az életében, ami átformálta azt, ahogy a világot látja, vagy esetleg olyan nyomot hagyott benne, amit sosem felejt el. A film, ami meghatároz sorozatunkban ezt a kérdést tettük fel hazai sztároknak, most pedig Fajt Alex meghatározó filmélményeit ismerheted meg.

Melyik az a film, ami már az első megtekintéskor nagyon mély nyomot hagyott benned?

"Több ilyen is van, az első, amit mindenképpen mondok, az Ízek, imák, szerelmek Julia Roberts-szel a főszerepben. Ez hiába egy vérbeli romantikus film, a mondanivalója miatt nagyon megfogott. Biztosan mindenki, aki akár csak egyszer is látta elkezdett azon álmodozni, hogy a főhőshöz hasonlóan éljen le egy teljes évet. Érdekes egyébként, hogy akárhányszor újranézem, mindig különböző életszakaszokban vagyok, és tapasztalom általa a saját életem előrehaladásait. Édesanyámmal mindig is a kedvenc filmünk volt, már nagyon fiatalon láttam először. Mindig más országgal tudok benne azonosulni, de számomra nyilván Róma az egyik legfontosabb állomása a filmnek."

Feltételezem, az erős gasztronómiai vonatkozása okán?

"Olyannyira, hogy szerintem innen ered egyébként az Olaszország iránti szeretetem is. Az ország már így a képernyőn keresztül erős benyomást tett rám. Amit ott megél a főhős, az számomra is meghatározó, mivel nekem is voltak az étkezéssel problémáim. Ahogy a filmben Liz ott beleszeret az ízekbe, és ráébred, hogy mennyi ideje nem érezte azokat, az számára is egy nagy megvilágosodás volt."

Kép
forrás: Fajt Alex

Amikor volt szerencséd eljutni Olaszországba, te is megtapasztaltad azt, amit a filmben láttál?

"Abszolút, egész Olaszország és az olasz emberekből árad az ízek iránti rajongás. Nekik teljes mértékben benne van a vérükben a gasztronómia, számukra az étkezés az önkifejezés eszköze, amolyan szeretetnyelv. Minél finomabbakat esznek, annál boldogabbak. Szeretik a finom ételeket, és ami nagyon tetszik még bennük, hogy imádják az egyszerűséget. Nem kell sok minden ahhoz, hogy finom legyen egy vacsora, csak olívaolaj, fokhagyma és paradicsom, és máris kész a világ legfinomabb étele. Alapvetően én egy bekövesedett ember vagyok a gasztrovilággal, szeretem a magyar, az amerikai és az olasz ízeket. Az ázsiai kultúrával viszont már nem vagyok jóban, vagy inkább nem vagyok elég nyitott."

És más típusú filmek felé azért nyitott vagy, vagy inkább mindig legyen benne azért egy kis gasztronómia is?

"Szeretem a mély mondanivalójú, olyan nyomot hagyós filmeket. Az egyik nagy kedvencem például Jim Carrey főszereplésével, az Egy makulátlan elme örök ragyogása, ez a film az én nagy szakítós filmem. Zseniális alkotás, egy fontos üzenettel, ami igazán mély nyomot hagy, miközben elgondolkodtat a mondanivalója. Vajon az a sok szenvedés megérte-e azt a kapcsolatot, amiben benne voltunk? Muszáj, hogy fájdalom maradjon utána? Sokszor felteszem magamnak ezeket a kérdéseket. Hiszek benne, hogy ha két ember egymásnak van teremtve, mindegy, hogy mit csinálnak, nem feltétlen kell, hogy összekössék őket az emlékek ahhoz, hogy végül együtt lehessenek. Van még két film, amit ki kell emelnem, az egyik a Vicky, Christina, Barcelona, a másik pedig a Szólíts a neveden, ezek számomra nagyon fontos filmek."

Te már beszerezted?

Magyar filmek, magyar filmesek, megannyi elképesztő alakítás és alkotás, generációkon átívelő tehetség és tudásátadás. Figyelni és tanulni. Tanítani és inspirálni. Az InStyle nyári lapszáma a filmekről és a magyar filmekről szól, valamint a női történetekről, a női szerepekről a filmvásznon és amögött! Tarts velünk, amíg alámerülünk a hazai filmek és filmesek világába, elkalauzolunk kicsit a kulisszák mögé, a színészi játék és alkotófolyamatok legizgalmasabb pillanataiba, a Magyar Mozgókép Fesztivál hazai filmes seregszemléjén bemutatott legújabb, vagy az elmúlt évek legemlékezetesebb magyar alkotásainak készítőivel és szereplőivel. A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT!

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Mutatjuk a Bridgerton család 10 leforróbb intim jelenetét! - Ezek a rajongók kedvencei!

A Bridgerton család sorozatban nincs hiány az intim jelenetekből, és egy-kettő igen emlékezetesre sikerült. Mutatjuk a 10 leforróbb intim jelenetet Bridgertonból!

Kép
Sztárok

A magyar színésznő, aki Erno Laszlo felesége volt, de Greta Garbóhoz is szerelmi szálak fűzték

Gombaszögi Irén kalandos életéről viszonylag keveset hallattunk, pedig bizony cseppet sem volt unalmas!

Kép
Sztárok

Hűha! Blake Lively egy több mint 7 millió forintos farmerben pompázott! Mutatjuk a méregdrága ruhadarabot - FOTÓ

Blake Lively stílusa mindig ámulatba ejt minket, most viszont nemcsak a megjelenése, hanem annak ára is: egy több mint 7 milliós farmerban jelent meg! Fantasztikusan nézett ki, de vajon megérte az árát?

Kép
Életmód

Nem csak időseknél fordul elő a probléma: 8 hatásos és természetes módszer a visszér ellen

Minden tévhittel ellentétben, a visszérproblémák nem csupán az időseket érintik, sajnos fiatalabb korban is egyre gyakrabban fordulnak elő, főleg olyan tényezők hatására, mint a genetika, a terhesség, az elhízás, a hosszas álló- vagy ülőmunka, és a nem megfelelő cipőviselés. Emellett pedig a kor előrehaladtával is nagyobb eséllyel alakul ki. Az alábbiakban olyan hatásos módszereket hoztunk, melyek segíthetnek felvenni a harcot a visszér ellen.

Kép
Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

A hazai filmes szakma a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gálán is mindent megtett azért, hogy a lehető legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatokkal kápráztasson el minket.

Kép
Stílus

8 klasszikus és időtlen nyári alapdarab, amiben már most elkezdhetsz gondolkodni

Ezek a nyári alapdarabok akár egymással, akár külön-külön is megállják a helyüket a megjelenésedben.