A film, ami meghatároz: Fajt Alex

A film, ami meghatároz: Fajt Alex
Forrás: Instyle

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Sorozatunk következő részében a népszerű Youtuberrel beszélgettünk kedvenc filmélményeiről.

Az InStyle nyári lapszáma a magyar filmek/filmesek körül forog, az instyle.hu-n pedig elindítottuk A film, ami meghatároz névre keresztelt cikksorozatunkat! Mert egy jó film kikapcsol, szórakoztat, elgondolkoztat, megnevettet, vagy éppen könnyeket csal a szemedbe. És vannak olyan filmek is, amik mindent megváltoztatnak, és egy életen át végigkísérnek minket. Mindenkinek van olyan filmélménye az életében, ami átformálta azt, ahogy a világot látja, vagy esetleg olyan nyomot hagyott benne, amit sosem felejt el. A film, ami meghatároz sorozatunkban ezt a kérdést tettük fel hazai sztároknak, most pedig Fajt Alex meghatározó filmélményeit ismerheted meg.

Melyik az a film, ami már az első megtekintéskor nagyon mély nyomot hagyott benned?

"Több ilyen is van, az első, amit mindenképpen mondok, az Ízek, imák, szerelmek Julia Roberts-szel a főszerepben. Ez hiába egy vérbeli romantikus film, a mondanivalója miatt nagyon megfogott. Biztosan mindenki, aki akár csak egyszer is látta elkezdett azon álmodozni, hogy a főhőshöz hasonlóan éljen le egy teljes évet. Érdekes egyébként, hogy akárhányszor újranézem, mindig különböző életszakaszokban vagyok, és tapasztalom általa a saját életem előrehaladásait. Édesanyámmal mindig is a kedvenc filmünk volt, már nagyon fiatalon láttam először. Mindig más országgal tudok benne azonosulni, de számomra nyilván Róma az egyik legfontosabb állomása a filmnek."

Feltételezem, az erős gasztronómiai vonatkozása okán?

"Olyannyira, hogy szerintem innen ered egyébként az Olaszország iránti szeretetem is. Az ország már így a képernyőn keresztül erős benyomást tett rám. Amit ott megél a főhős, az számomra is meghatározó, mivel nekem is voltak az étkezéssel problémáim. Ahogy a filmben Liz ott beleszeret az ízekbe, és ráébred, hogy mennyi ideje nem érezte azokat, az számára is egy nagy megvilágosodás volt."

Kép
forrás: Fajt Alex

Amikor volt szerencséd eljutni Olaszországba, te is megtapasztaltad azt, amit a filmben láttál?

"Abszolút, egész Olaszország és az olasz emberekből árad az ízek iránti rajongás. Nekik teljes mértékben benne van a vérükben a gasztronómia, számukra az étkezés az önkifejezés eszköze, amolyan szeretetnyelv. Minél finomabbakat esznek, annál boldogabbak. Szeretik a finom ételeket, és ami nagyon tetszik még bennük, hogy imádják az egyszerűséget. Nem kell sok minden ahhoz, hogy finom legyen egy vacsora, csak olívaolaj, fokhagyma és paradicsom, és máris kész a világ legfinomabb étele. Alapvetően én egy bekövesedett ember vagyok a gasztrovilággal, szeretem a magyar, az amerikai és az olasz ízeket. Az ázsiai kultúrával viszont már nem vagyok jóban, vagy inkább nem vagyok elég nyitott."

És más típusú filmek felé azért nyitott vagy, vagy inkább mindig legyen benne azért egy kis gasztronómia is?

"Szeretem a mély mondanivalójú, olyan nyomot hagyós filmeket. Az egyik nagy kedvencem például Jim Carrey főszereplésével, az Egy makulátlan elme örök ragyogása, ez a film az én nagy szakítós filmem. Zseniális alkotás, egy fontos üzenettel, ami igazán mély nyomot hagy, miközben elgondolkodtat a mondanivalója. Vajon az a sok szenvedés megérte-e azt a kapcsolatot, amiben benne voltunk? Muszáj, hogy fájdalom maradjon utána? Sokszor felteszem magamnak ezeket a kérdéseket. Hiszek benne, hogy ha két ember egymásnak van teremtve, mindegy, hogy mit csinálnak, nem feltétlen kell, hogy összekössék őket az emlékek ahhoz, hogy végül együtt lehessenek. Van még két film, amit ki kell emelnem, az egyik a Vicky, Christina, Barcelona, a másik pedig a Szólíts a neveden, ezek számomra nagyon fontos filmek."

Te már beszerezted?

Magyar filmek, magyar filmesek, megannyi elképesztő alakítás és alkotás, generációkon átívelő tehetség és tudásátadás. Figyelni és tanulni. Tanítani és inspirálni. Az InStyle nyári lapszáma a filmekről és a magyar filmekről szól, valamint a női történetekről, a női szerepekről a filmvásznon és amögött! Tarts velünk, amíg alámerülünk a hazai filmek és filmesek világába, elkalauzolunk kicsit a kulisszák mögé, a színészi játék és alkotófolyamatok legizgalmasabb pillanataiba, a Magyar Mozgókép Fesztivál hazai filmes seregszemléjén bemutatott legújabb, vagy az elmúlt évek legemlékezetesebb magyar alkotásainak készítőivel és szereplőivel. A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT!

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!