Micsoda hír! Új márkával térnek vissza a USE unused tervezői

2017. szeptember 21.
Szerző: Kálmán Zsófi

Nem kell már sokáig nélkülöznünk a srácokat!

Június elején szomorú hír sokkolta a hazai divatvilágot, mintegy 13 évnyi működést követően a USE unused két alapítója, Tóth András és Godena-Juhász Attila a drasztikusan megváltozott divatpiaci környezet miatt bejelentette, hogy a márka megszüntetése mellett döntöttek.

Akkor így nyilatkozott András, a márka kreatív vezetője:

Az utóbbi öt évben rengeteg változáson ment át az európai könnyűipar, s ennek oka főként az Ázsiában elérhető alacsonyabb gyártási és anyagköltség, amellyel képtelenség lépést tartani. Emellett a kortárs tervezői piac is rendkívül felhígult, rengeteg márka van jelen, a kiélezett versenyben kizárólag úgy maradhat talpon egy márka, ha a működését alapjaiban átgondolja, a gyártási folyamatait átszervezi. Nem szerettünk volna ekkora kompromisszumot kötni, így jobbnak láttuk befejezni munkánkat a USE-ban. A tőlünk megszokott és elvárt magas minőséget és a szezonról szezonra történő folyamatos megújulást ugyanis már nem tudtuk volna vásárlóink számára a jelenlegi működésünkkel biztosítani.

-

A mi szívünk mégsem fájt annyira, ugyanis a madarak már akkor is csicseregték, hogy a búcsú nem végleges, és nem kell sokáig nélkülöznünk egyik kedvenc terveződuónkat, most pedig – alig pár hónappal később – a srácok elárulták, érkezik az új márkájuk, az A&DRIS.

Az A&DRIS-ról egyelőre még nem sokat tudni, az viszont biztos, hogy a márka az ázsiai piacra koncentrál majd, ami nem meglepő, hiszen a USE is nagyon sikeresen futott a távol-keleti régióban, s az új első tavaszi-nyári kollekció pedig a sanghaji Fashion Week-en debütál majd.

Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk!