Tényleg működik! 9 kék zónás szokás, amitől 100 évig is élhetsz

Tényleg működik! 9 kék zónás szokás, amitől 100 évig is élhetsz
Forrás: Buena Vista Pictures Distribution

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Érdemes megfogadni néhány dolgot ezek közül, ha egészségesebb és hosszabb életet szeretnél!

A Netflix új dokumentumsorozata, az Éljünk 100 évig: A kék zónák titkai hamar hatalmas siker lett, nem véletlenül! Az embereket mindig is foglalkoztatta, hogy mi is a hosszú élet titka, mit kell tennünk ahhoz, hogy a legtovább éljünk a lehető legegészségesebben.

Persze az egyértelmű, hogy nem létezik semmilyen varázsital vagy egyetlen egy superfood, ami csettintésre elintézi, hogy minimum 100 éves korunkig éljünk, ha viszont a téma mélyére ásunk, akkor bizony sok-sok szokást és tippet sajátíthatunk el. A minnesotai születési Dan Buettner pontosan ezeket a szokásokat akarja kideríteni, vagyis meg akarja fejteni, hogy az úgynevezett kék zónákban miért élnek sokkal tovább az emberek.

Mik azok a kék zónák?

A kék zónák olyan, demográfiai szempontból rendkívüli földrajzi területek, ahol különösen magas az idős - akár száz évet is megélő - és ezzel együtt jó egészségnek örvendő emberek aránya. Ezek a következők: Szardínia (Olaszország), Okinava (Japán), Ikaria (Görögország, Nicoya-fennsík (Costa Rica), Loma Linda (USA).

A netflixes dokumentumsorozatban pontosan ezeket a helyszíneket járja be Buettner, hogy rájöjjön, vajon mi a titkuk ezeknek az embereknek. Mit csinálnak másképp? Miben más a gondolkodásuk?

A kulcs persze egyáltalán nem az, amire alapvetően gondolnánk, nincs ugyanis egyetlen egy mindent megváltoztató titok vagy szigorú diéta, amitől hirtelen kitolódna az emberiség élettartama. Dan utazásai ugyanis sokkal inkább arra világítanak rá, hogy az ezekben a régiókban élőket sok aprónak tűnő, mégis fontos dolog köti össze, ami nem merül ki annyiban, sőt egyáltalán nem is sugallja azt, hogy rendszeresen kéne például edzőterembe járni. De akkor mik ezek a szokások, gondolatok, tippek, amelyek mégis összeköti ezeket a szépkorú embereket?

Ha kíváncsi lettél, azonnal katt a galériára!

Galéria / 9 kép

9 kék zónás szokás, amitől 100 évig is élhetsz

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!

Kép
Életmód

12 hatékony anyagcsere-gyorsító gyümölcs és zöldség, amik segítenek formába lendülni! 2 receptet is mutatunk!

Szeretnél beindítani az anyagcserédet és könnyedén formába lendülni? Akkor itt az ideje, hogy bevezess egy csodálatos és ízletes élelmiszer-csoportot az étrendedbe – a gyümölcsöket és zöldségeket! A gyors anyagcsere nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem energiával tölt fel, serkenti az emésztést és segíti az egész szervezet működését.

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!