Ha nem csak a hasadat süttetnéd – Windhoek neked való!

Forrás: ThinkStock
2017. szeptember 28.
Szerző: V. Zsófi

Namíbia fővárosa tökéletes első találkozás Afrikával.

Kevés pihentetőbb dolgot tudunk elképzelni egy nyaralásnál a hidegebb hónapokban. Namíbia tökéletes választás egy ilyen kiruccanáshoz akkor is, ha valaki még soha nem járt Afrikában, de akkor is, ha nem csak napsütésre vágyik. Tulajdonképpen április és november között bármikor jó ötlet ellátogatni Namíbiába, a QATAR AIRWAYS-nek hála pedig a legjobb áron el is érhető úti cél!

Windhoekban tökéletesen elegyedik egymással a helyi kultúra és a német gyarmatosítás miatt jelen levő európaiság, utóbbira jó példa a sok kiváló német étterem, és mivel az ország hivatalos nyelve az angol, így otthonosabban mozoghat itt a nyugati turista. Építészete is egyedülálló: a neobarokk katedrálisokat és német kastélyokat modern acél-üveg felhőkarcolók veszik körül.

A modern, vibráló város egyedi hangulatához persze nemcsak meglepő európaisága tesz hozzá, hanem a helyi kézművesipar is. Legyen szó az utcai árusoknál kapható kézzel készített ékszerekről, batikolt anyagokról vagy kézzel faragott szobrokról (amelyek ára az először ajánlott nagyjából felére lealkudható), a strucctojásból készült különböző tárgyakról vagy a kávézókkal egybekötött kis boltocskákról, ahol vehetünk Afrika szinte bármely kávéültetvényéről származó kávét.

Namíbia Nemzeti Galériája kihagyhatatlan élmény, ha közelebbről is megismerkednénk az ország kultúrájával, a sokféle időszaki kiállítás között található kerámia- és fotótárlat, de akár helyi művészeket bemutató kiállítás is.

Aki pedig kalandosabb programra vágyik, befizethet egy szafarira, a legtöbb ilyen út ugyanis Windhoekből indul!