5 dolog, aminek mindig nézz utána repülés előtt

Forrás: QATAR AIRWAYS
2017. augusztus 21.
Szerző: V. Zsófi

Egy profi utazó ezekről sosem feledkezik meg!

Utazz a világ bármely pontjára is, vannak olyan általános érvényű tudnivalók, amelyeket mindenképp számításba kell venned, hogy a legjobb ajánlatokat találd meg és a legkényelmesebben tölthesd a pihenést. Tervezz előre tippjeink segítségével!

Válaszd a megfelelő időszakot az utazáshoz

Soha ne bízz a felületes ismereteidben, és ne gondold például azt, hogy ha délre utazol, oda az év minden hónapjában csak nyári ruhára van szükség. Már a repjegy lefoglalásakor nézd meg, milyen időjárásra számíthatsz az utazásod idején az adott országban.

Tervezz előre, de maradj rugalmas

Legyenek meg a legfontosabb céljaid előre, hogy hova szeretnél mindenképp eljutni, de ne ossz be minden percet előre, hiszen sok minden majd csak ott derül ki. Mindig próbálj helyiekkel ismerkedni, akik sok olyan tippet adhatnak, amit nem találsz meg az interneten.

Olvasd el ezt is!
7 dolog, amit egy hosszú repülőútra vigyél magaddal

Nézz utána a vízummal kapcsolatos tudnivalóknak

Ez talán egyértelműnek tűnik, de az már kevésbé, hogy ha át kell szállnod valahol, annak az országnak is utánanézz. Különböző légitársaságoknál is lehetnek különböző szabályok, például a QATAR AIRWAYS-nél átszálló utasok részére 96 órás időtartamra vízummentességet biztosítanak Dohában.

Nézz utána az öltözködési kultúrának

Ha gyökeresen eltérő kultúrájú országba látogatsz, mindig nézz utána annak, hogy ott milyenek az öltözködési normák. Akár bíráld is felül magadat, ha már megérkeztél, általános szabály, hogy annyit takarj el magadból, amennyit a helyiek.

Fotózd le a hivatalos irataidat

Készíts képet az útleveledről, a vízumodról és a biztosításodról is, majd mentsd felhőbe a fotókat, így akkor is elérheted őket, amikor a telefonod sincs nálad.