Készül az új Oscar-díjas alkotás? Íme, az első fotók Nemes Jeles László új filmjéről, a Sunsetről!

2017. június 14.
Szerző: Kálmán Zsófi

Te is alig várod, hogy megnézhesd?

Nincs olyan ember hazánkban, aki nem ismerné Nemes Jeles Lászlót, sőt, talán nem túlzás azt mondani, hogy a neve világviszonylatban is sokaknak ismerősen cseng. A rendezőnek a Saul fia meghozta a hollywoodi elismerést, számos nívós szobrocskát – és minden filmes álmát, az Oscar-díjat.

Olvasd el ezt is!
Így nevettette meg Nemes Jeles László Natalie Portmant – FOTÓK

Azóta mind azt várjuk, hogy kiderüljön, mivel áll elő a hatalmas siker után a rendező. Nos, ez végre elérkezett, Nemes Jeles Lászó új filmjének, a Sunsetnek június 12-én elkezdődött a forgatása, az első képeket pedig most láthatjuk először.

A film főszereplőjét, Jakab Julit (szerepe szerint Leiter Íriszt) csodálhatjuk meg az első képeken!

forrás: LaokoonFilmgroup

Sipos Gábor és Rajna Gábor, a Laokoon Filmgroup producerei elmondták, hogy már több éve dolgoznak a Sunset tervén, hosszú és nagyon alapos előkészület után kezdték el a forgatást. Örömteli munka, ugyanakkor hatalmas kihívás ennek a nagyszabású filmnek az elkészítése, amely Budapest fénykorát idézi fel.

forrás: LaokoonFilmgroup

A Sunset egy civilizációs bukásról szól. Nem a dekadencia érdekel, hanem maga a zuhanás, amikor egyik pillanatról a másikra minden leesik a zenitről. A Sunset világa kalandos, sokrétegű és egyszerre problematikus, kiszámíthatatlan – számomra ez benne a legizgalmasabb. Nem klasszikus kosztümös drámát rendezek, hanem az élet ritmusát szeretném érzékeltetni, ahol minden mozgásban van és állandó meglepetéseket hoz

- árulta el a filmről Nemes Jeles László

A tervek szerint a forgatás 52 napig, augusztus 31-ig tart, a film 2018 nyarán kerül a magyar mozikba. A rendező pedig részben biztosra ment, új filmjében is főként azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozik, akikkel a Saul fiát is készítette. A színészek megtalálása viszont komolyabb feladat volt, elképesztően sokan jelentkeztek, hogy bekerülhessenek a Sunsetbe. Az alkotók csaknem két éven át keresték itthon és külföldön a film szereplőit, a válogatásokra majdnem tízezer ember jelentkezett, a statiszták száma megközelíti a 4400 főt.

Sunset


1913. Budapest, Európa szíve. Az árvaházban nevelkedett, fiatal Leiter Írisz Magyarország fővárosába érkezik. Azt reméli, hogy kalaposlányként dolgozhat néhai szülei egykori legendás szalonjában, ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül róla, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához közeledő civilizáció zűrzavara.

Jövő nyáron ott a helyünk a moziban!