Áll a bál a Louis Vuittonnál! Kidobták a modellt, mert túl kövérnek találták – Ugye szerinted sem az?

2017. május 23.
Szerző: Kálmán Zsófi

Mi van már a világgal?

Lassan mindennaposnak számítanak azok a történetek, amikor egy modell kiborul, mert túl "nehéznek találtatik" a divatiparban. Nem lenne ezzel semmi baj, ha valóban és szemmel láthatóan jogos lenne a kritika. De egy XXS-es modell esetében kövérségre hivatkozni egészen abszurd, nem?

Most a dán modell, Ulrikke Hoyer borult ki teljesen, és az Instagramon üzent hadat a Louis Vuittonnak, amiért túl kövérnek nyilvánították, pedig 32-es a mérete. Ulrikke múlt héten töltötte fel képét a "Túl kövér a Louis Vuittonnak" címmel és mesélte el történetét, ami azóta bejárta az egész internetet.

Olvasd el ezt is!
Hivatalosan is kitiltják a túl vékony modelleket a francia kifutókról

A lány ezúttal a márka tokiói bemutatóján vonult volna végig a kifutón, ám a casting directorok pufinak találták a hasát és arcát, így felajánlották neki, hogy a következő 24 órában igyon csak vizet. Ulrikke állítása szerint ezek után még ellenőrizték is, hogy tartja-e magát a megbeszéltekhez.

Ulrikke fél éve a Louis Vuitton kifutóján
Olvasd el ezt is!
Mindenki kiakadt! Calvin Klein első plus size modelljén háborog az internet

A Louis Vuitton azonban védekezik, megszólalt az érintett casting director, Ashley Brokaw is, aki szerint félreértés történt, egyszerűen meglepődtek azon, hogy a korábbi fittingen már felpróbált ruha kicsi volt a modellre, és nem találták más alternatívát a szűkös idő miatt, mert nem tudták volna a show-n foglalkoztatni. Olyat viszont sosem mondanának egyetlen lánynak sem, hogy koplaljon. Valóban elhangzott, hogy Ulrikke igyon vizet és kerülje a kávét és a cukros üdítőket, de ezt csak a hosszú repülőút miatti dehidratáltság miatt tanácsolják ilyenkor a modelleknek.

Őrült sztori, nem?