Apró örömök az életedben, avagy 10 alkalom, amire butaság lenne nem pezsgőt bontani

2017. május 9.
Szerző: Kálmán Zsófi

És nálatok mikor kerül elő egy üveg pezsgő? Íme a mi listánk!

1. Mert szemét volt veled a főnököd.

2. Mert végre elismerte a munkádat a főnököd.

3. Az első randin.

4. És mikor megígérte, hogy majd felhív, és tényleg megteszi.

5. Vagy amikor nem.

6. Mikor túl vagy egy nehéz napon és beveted magad a kádba.

7. Mert péntek van.

8. Mert szombat van.

9. Vannak filmek, amihez egy tábla csoki dukál, máshoz popcorn, és bizony olyan filmek is vannak, amit nem érdemes pezsgő nélkül végignézni.

10. Egy hétvégi csajos brunch mellé.

Ha már pezsgő, akkor jöjjön a kedvencem, a Törley Excellence Chardonnay Extra Sec, ami idén a Franciaországban megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen ezüstérmes lett.

És miért ajánlom?

A különlegesen száraz pezsgőben ott vannak a kiváló alapbor, a Chardonnay fajtára jellemző illat és zamatanyaga. Mindehhez üde, friss savak társulnak és a finom eloszlású buborék csak fokozzák az élményt. De már pusztán csomagolása elég érv, hogy mindig tartsunk belőle otthon egy üveggel, nem?

Magyar pezsgőket díjaztak a franciák!


Franciaországban idén március 8-10. között, 24. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 38 országból nevezett, összesen 706 féle, kizárólag Chardonnay szőlőből készült bort és pezsgőt.

A hagyományosan magas rangú versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet tradicionális eljárással készült Törley Chardonnay Brut 2013 pezsgőjét, valamint a charmat eljárással készített Törley Excellence Chardonnay Extra Sec fajtapezsgőjét is ezüstéremmel díjazta a zsűri. A Brut már évek óta magabiztosan szerepel, több alkalommal is kivívta a zsűri elismerését. Az Excellence ugyanakkor 2016 októberében debütált és már az év novemberében díjazták – szintén ezüsttel – az Effervescents du Monde versenyen, most pedig ismét felállhatott a ranglétra második fokára a Chardonnay du Monde versenyén.