Ezért viselnek kék ruhát a Disney hercegnők

2017. március 20.
Szerző: V. Zsófi

Belle, Jázmin és Elza nem véletlenül viseli a kék valamely árnyalatát!

Olvasd el ezt is!
A boldogan, amíg meg nem után, avagy így néznének ki a Disney hercegnők anyaként

Mindannyian emlékszünk Jázmin, Alíz vagy Elza kék szettjére, de ha tovább gondolkozunk, eszünkbe jut, hogy rengeteg más Disney hercegnő is viselt talpig ilyen árnyalatú szettet, például Hamupipőke, Belle vagy Ariel is. A színválasztás pedig nem véletlen, Leatrice Eiseman a Pantone ügyvezető igazgatója nemrégiben elárulta az Allure-nek, hogy a női egyenjogúság áll a háttérben:

Erőt adnak a karakternek a kék színnel. Ezzel finoman utalva arra, hogy a fiatal nők és lányok is lehetnek erősek és felszabadultak.

-

És ha belegondolsz, ezek a karakterek valóban erősek és bátrak, Jázmin megszökik Jafar karmai közül, Hamupipőke dacol a gonosz mostohával és elmegy a bálba, Belle pedig kalandot keres magának.

Ráadásul a színválasztásnak van egy olyan üzenete is, hogy egyáltalán nem csak fiúknak való a kék. Eiseman még valamit kiemel a színnel kapcsolatban:

Ez az ég színe, reményt ad és pozitívan hat ránk. Számíthatunk rá, megbízhatunk benne, eltakarhatják néha a felhők, de akkor is tudjuk, hogy ott van.

-

Nektek is megjött a kedvetek egy talpig kék szett viseléséhez?