80 éves a női farmernadrág

80 éves a női farmernadrág

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A gardróbok kötelező darabja, minden szezonban. Szűk, szaggatott, koptatott, fekete, világos...Mindenki megtalálhatja a kedvencét! Ismerd meg a farmernadrág történetét!


1934-ben kezdtek el a nők farmernadrágot hordani, a fenomén pedig a vadnyugattól gyorsan a kifutókig jutott.


Ebben az évben jelent meg az első, kizárólag nőknek tervezett farmer kollekció, “Lady Levi’s” néven. Ezután a Vogue magazinba bekerült a must have ruhadarabok közé, és az eredetileg férfi munkásruhának szánt öltözet így szivárgott be a női gardróbokba, és igazi trendet teremtett. Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Madonna, Angelina Jolie, Cindy Crawford...ők mind élen jártak a farmer népszerűsítésében.

Amikor 1873-ban a Levi Strauss & Co. megalkotta az első farmert, eredetileg munkásoknak szánt ruhadarab volt.


A fiatal lányok akkoriban kertész fazonú fiúnadrágban jártak. A vadnyugati farmokon dolgozó nők is a férfiak számára készült Levi’s nadrágot viseltek, hiszen az ottani kemény életkörülményekhez ez a darab volt a leginkább praktikus.
Látván, hogy a társadalomban, különösen a Nyugati parton, a nők jelentősebb szerepet töltenek be, a vállalat eldöntötte, hogy nők számára is fog ruhákat gyártani.

1918-ban született meg a “Freedom-Alls” modell, ami egy egybeszabott ruhadarab volt és munkához vagy kikapcsolódáshoz is ajánlották.


 Levi's Freedom-Alls
Levi's Freedom-Alls


A LS&CO. 1922-ben újabb női ruhadarabbal bővítette választékát: a túranadrággal (Togs).


 Levi's Togs
Levi's Togs


Bőszárú, térdig érő darab, melyet alul csat fogott össze és csizmához viselhették. A kollekcióban megtalálható volt egy egyszerű felsőrész és egy kalap is. Ez a nadrág már egyértelműen nőknek készült, mégpedig olyanoknak, akik sokat voltak a szabadban; ez is bizonyítja, hogy a Levi's márka segíteni akarta a viselőit, hogy kifejezhessék egyéniségüket. A Levi's megértette, hogy a nők divatosak akartak lenni a farmernadrág viselésével.

Megalkotta a Lady Levi's-t, ami egy hagyományos gombos kék farmer volt.


lady levis
lady levis


Bár abban az időben még mindig “overall”-nak hívták. Ennek a nadrágnak az anyaga vékonyabb farmerszövet volt és a női csípőre szabták. A farmer varrása rózsaszín cérnával készült.
Az 50-es években a LS&CO. az egész család számára gyártott új termékeket. Az új kollekciók neve – “Denim Family”, “Casuals” és “Lighter Blues” – is erről árulkodik, de ezek közül sok terméket kimondottan nőknek gyártottak. A Casuals vonal különösen tetszett a nőknek.
A 60-as években a célközönség élén a felnőtt nőket felváltották a tinédzserlányok. A 70-es évek elején ennek hatására jelentek meg a stretch farmerek, harangszárú és trapéznadrágok.

Az első, kimondottam nőknek készült Levi's 501 farmert 1981-ben mutatták be Amerika-szerte egy TV reklámmal, amelyben az „Óriás” című filmből átvett jelenetek szerepeltek.


 Marilyn Monroe Levi's 501 farmerben
Marilyn Monroe Levi's 501 farmerben


2000-ben a Time Magazin, a 20. század divatdarabjának választotta az 501-es farmert. A 2010-es Levi’s Curve ID kezdeményezéssel a cég elismerte azt, hogy minden nőnek joga van a tökéletesen illeszkedő farmerhez.

Egy nő alakja sem egyforma az alakja, ezért kell mindenkinek a saját fazonját megtalálniaa Curve ID kollekcióban.


levis curve id
levis curve id


2013-ban, amikor tesztelték a Levi’s Revel prototípusokat világszerte, hosszasan figyelték a nőket, akik arcán megelégedettség látszott. Egy farmer, amit ráöntöttek viselőjére, követi a test formáját, formál, megemel, megnyújt.

levis revel
levis revel


Nektek hány darab farmernadrágotok van (eddig)?

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

Egy gyakori hiba, amit el kell kerülni az arcmaszkok használata közben

Eláruljuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet az arcmaszkok használatából, ahogy a leggyakoribb hibákról is lerántjuk a leplet!

Kép
Sztárok

11 eset, ami bizonyítja, Keanu Reeves a legszerényebb és legközvetlenebb sztár a világon

Az egyik legszerényebb, legközvetlenebb hollywoodi sztár, aki nem menekül el rajongói elől.

Kép
Életmód

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.