Azt se tudod már, hol áll a fejed? Íme a nélkülözhetetlen teendőlista költözéshez, 19 pontban

Forrás: Getty Images
2017. február 9.
Szerző: Eörsi Sarolta

Az új otthon mindig izgalmas változás az életünkben. Ugyanakkor az ilyen művelet rengeteg feszültséggel, bonyolultsággal, stresszel és persze előre nem látható pénzkiadással jár. Hogy mégis minden a lehető leggördülékenyebben menjen, összegyűjtöttük a legfontosabb tennivalókat, amelyeket költözés előtt, közben és után nagyon is érdemes észben tartani.

Olvasd el ezt is!
13 tuti tipp, amitől nagyobbnak tűnik a kicsi szobád

1. Jelentsd be az új címedet az önkormányzatnál (ahol új lakcímkártyát is kell igényelni), az adóhatóságnál, a bankban, a közműveknél és a telefontársaságnál, a körzeti orvosodnál. Tedd meg ezt, amint megkaptad a lakás kulcsát és elintéztétek a papírokat.

2. Győződj meg róla, hogy a régi lakásoddal kapcsolatosan már nincs tartozásod (és az új lakásod előző lakójának sincs).

3. Ha egy mód van rá, a felújítási munkákat még a költözés előtt bonyolítsd le és a végén takarítsd ki az új lakást a pincétől a padlásig, hogy tiszta otthonba érkezz.

4. Gyűjts újságpapírokat, hogy a törékeny edényeket legyen mibe csomagolni. (Erre a célokra megfelelnek a törülközők vagy a nem túl kényes ruhák is. Helytakarékos megoldás.)

forrás: Getty Images

A lista folytatódik az evamagazin.hu oldalon!