Veszélyek a szekrényben! 3+1 ruhadarab, ami akár az egészségedbe is kerülhet

2016. november 11.
Szerző: Kálmán Zsófi

Szerinted hány nő hajlandó nap mint nap feláldozni a kényelmet a stílusos megjelenés érdekében? Jöjjenek az egészséggyilkos ruhadarabok!

Olvasd el ezt is!
Lehet, hogy egész eddigi életünkben rosszul mostuk ki a melltartóinkat?

1. Skinny nadrág

A feszülős naci gyakorlatilag évek óta letaszíthatatlan a trónról, mi is imádjuk, ám ha nem jó méretet választasz, az egyik legegészségtelenebb fazon. Ugyanis ha túl szűket vásárolsz, akkor a lábra szorosan ráfeszülő anyag elszoríthatja a vérkeringést. Eleinte csak szimplán kényelmetlen, de rosszabb esetben lábzsibbadás és fájdalom is jelentkezhet, aminek az oka az, hogy a nadrág összenyomja az idegeket.

2. Magasított derék

Valljuk be, mindenkit vékonyabbnak mutat ez a fazon, azonban az ideig-óráig tartó karcsúság ára nehezebb levegővétel és emésztési problémák. Az elszorított gyomortájék hatására lelassul a bélmozgás és kevesebb oxigénhez jut a szervezet, drasztikus esetben ettől akár el is ájulhatsz.

3. Csipkebugyi

Nem kétség, a falatnyi csipke igazán szexis, de nem mindegy milyen anyagból készült. A műszálas fehérnemű zöld utat enged a kórokozóknak, hisz nem tud megfelelően lélegezni alatta a bőr.

Olvasd el ezt is!
A nagy fehérnemű teszt: Te látod a különbséget egy olcsó és egy drága fehérnemű között?

4. Shopper

Eddig megváltásnak tartottad az extranagy táskákat, amikben mindened elfér? Ami a praktikumot illet, valóban tökéletes választás, ám arra eddig biztos nem gondoltál, hogy a válladra nehezedő súly keringési problémát okozhat, nem is beszélve féloldalas terhelés miatt kialakuló gerincbántalmakról.