Mi legyen az ebéd? Az új kedvencünk ez a szuperegészséges csicseriborsókrém bruschettához

2016. szeptember 22.
Szerző: Kálmán Zsófi

Ezt a humuszhoz hasonló krém tökéletes választás ebédre, de finom reggeli vagy snack is lehet belőle.

Kend pirítós kenyérre, megpakolva avokádóval és paradicsommal. Nem vegán verzióban buggyantott vagy tükörtojással is csodás, vagy egy kis kecskesajttal, illetve tonhallal és rukkolával is elkészítheted. A receptben szereplő mennyiség akár egy hétre is elegendő, és eláll a hűtőben.

Recept:

10 adag

Elkészítési idő: 40 perc

Tépérték adagonként: 770 kJ, 184 kcal, 29 g szénhidrát, 4 g rost, 6 g fehérje, 4 g zsír, ebből telített 0,5 g, 363 mg nátrium

1 evőkanál extra szűz olívaolaj, plusz még egy kicsi a kenyérre
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 lila hagyma, apróra kockázva
1 répa, apróra kockázva
1 angolzeller, apróra kockázva
125 ml fehérbor
450 g konzerv csicseriborsó, leszűrve és átöblítve
1 csokor spenót
60 ml víz, plusz még ha szükséges
1⁄2 csokor petrezselyem, durvára vágva
1 vekni rusztikus kenyér

Hevítsd az olívaolajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát, hagymát, répát és zellert. Pirítsd 4 percig, vagy amíg puha és áttetsző nem lesz.

Öntsd hozzá a bort és redukáld teljesen (vagyis párologtasd el). Add hozzá a csicseriborsót, spenótot és vizet. Főzd 20 percig (ha kell, pótolva a vizet). A főzés utolsó perceiben keverd bele a petrezselymet. Az egészet törd össze krumplinyomóval és vedd le a tűzhelyről.

Vágd a kenyeret 10 szeletre, hintsd meg őket olajjal, és pirítsd grillen. Kend a csicseriborsókrémet a kenyerekre.

Még több szuper receptet a Runners's World Fuss & Főzz című receptkönyvében találtok!

Recept: Nate Appleman