5 meglepő dolog, amit eddig nem tudtál Lupita Nyong’o-ról

2016. augusztus 26.
Szerző: Kálmán Zsófi

Szeptemberi címlapsztárunk, Lupita Nyong’o nem pusztán gyönyörű, igazán inspiráló személyiség és tetőtől talpig 21. századi modern nő.

1. A színésznő egyszer elmesélte, hogy gyerekkorában csak a világos bőrű, hosszú szőke hajú embereket tartotta szépnek, holott édesanyja mindig elmondta neki, hogy ő is szép. "Lassan kezdem elhinni, de a legnagyobb bók továbbra is az, ha valaki csinosnak nevez anélkül, hogy a legkisebb smink lenne rajtam" - mondta egy interjúban Lupita.

2. Pedig Lupita szépsége mindenkit lenyűgöz. 2014 óta ő a Lancome arca, egyben a márka első sötét bőrű nagykövete.

3. Nyolcéves lehetett, mikor először látta Steven Spielberg Bíborszín című filmjét, ami nagy hatással volt rá: "akkor jutott először eszembe, hogy talán egy olyan ember is lehet színész, aki úgy néz ki, mint én".

4. Lupita szó szerint a semmiből robbant be a köztudatba. A 12 év rabszolgaság volt a legelső nagyjátékfilm, aminek megpályázta az egyik szerepét, még ügynöke sem volt. Amikor elmesélte az apjának a nagy hírt, hogy Brad Pitt-tel fog egy filmben szerepelni, az apja csak annyit felelt, hogy: „örülök, hogy munkát kaptál”.

5. Ez amúgy nem meglepő, a színésznő családjától távol áll hollywoodi csillogás. Édesapja kenyai politikus, anyukája, Dorothy Nyong'o egy rákellenes alapítványt vezet, unokanővére, Isis pedig felkerült a Forbes "a húsz legnagyobb hatású fiatal nő Afrikában" listájára. Lupita mindig azzal viccelődik, ő a család Chandlere, senki sem tudja, hogy mit csinál.


Keresd a vele készült interjút az új InStyle magazinban!

Olvasd el ezt is!
5+1 ok, amiért szerezd be a szeptemberi InStyle-t