5+1 jel, hogy a közösségi média rabja vagy

2016. augusztus 2.
Szerző: Kálmán Zsófi

Minél előbb bevallod magadnak, annál jobb lesz.

1. Ha felébredsz az éjszaka közepén, az első dolog, hogy lecsekkolod minimum a Facebookot és az Instagramot. Nem is azért, mert jött egy értesítésed vagy üzeneted, inkább az idővonaladon történtekre vagy kíváncsi.

2. Persze nem sok újdonsággal tudnak most sem szolgálni, mert szinte állandósult probléma, hogy 24 órán belül minden posztot láttál. Sőt, többségét többször is.

3. Ennek az az eredménye, hogy olyan vagy, mint egy nyomozó és gyakran lebuksz, hogy mindenkiről tudsz mindent. Talán előbb, mint ők maguk. Például egy párkapcsolat végét már mesteri pontossággal jóslod meg.

4. Naponta megkapod, hogy miért bújod annyit a telefonod. De vannak olyan ismerőseid is, akik még nem látták szabadon a kezeidet.

5. Minden egyes percben, amikor egyedül vagy - buszra várva, vagy a barátod kimegy a mosdóba vacsora közben - előveszed a telefonod.

+1 Te vagy a született lájkvadász. Ismered a közösségi média működését, élsz is a lehetőségekkel, és sikeres is vagy benne. Persze ha sikert lájkokban mérik. Miért? Mi másban?

Stimmel rád a leírás?

Olvasd el ezt is!
10+1 dolog, amivel idegesíted az ismerőseidet Facebookon