A jövő magassarkúi sokkal kényelmesebbek lesznek!

Forrás: Thesis Couture
2016. július 29.
Szerző: V. Zsófi

Ez a cég forradalmasítja a cipőpiacot.

Ahhoz képest, hogy 40 milliárdos üzletág, az elmúlt 80 évben alig fejlődött valamicskét a cipőipar, főleg, ami a kényelmi szempontokat illeti. Dolly Singh, Thesis Couture néven alapította meg a világ első „nagy teljesítményű” cipőit gyártó cégét. Technológiai szemmel kezdte nézni a magassarkúkat és felfedezte, hogy legtöbbjük rosszul van összerakva. Nem az emberi test sajátosságaira épül a kialakításuk. Az mondja, nincs nyomás az üzletágon az innovációra, hiszen a nők továbbra is veszik a kényelmetlen cipőket, ezért nem kell a cégeknek változtatni a kialakításukon.

Mint mondja, ha egésznap tapsolnál, a tenyered is fájna. Amikor magassarkúban sétálsz, olyan, mintha tapsolnál a talpaddal. A sok ütés erejétől fájdul meg a lábad.
Ráadásul a talp úgy van tervezve, hogy a testsúly nagy része a sarkakra essen, ám amikor magassarkút hordunk, a súlyunk 80%-a az ujjakra és a lábközépcsontra terhelődik, ami egyszerűen nem bírja ezt.

Olvasd el ezt is!
Tökéletes választás, ha a sikk mellett a kényelem is szempont: a tömbsarkú cipő

Már meglévő, csak a cipőipar által eddig nem használt anyagokkal dolgoznak, és a kényelmesebb talp és sarokkialakítás mellet az is céljuk, hogy tartósabbá tegyék a cipőket. Egy átlagos magassarkú 500 órányi hordás után használódik el, de a jövő cipői már 3000 órára lesznek kalibrálva.

Azt sajnos nem tudjuk, mikorra terjed úgy el a technológia, hogy már mindenhol lehet kapni ilyen magassarkút, de a Thesis Couture oldalán lehet érdeklődni a rendelésről.

Te is olyan izgatott vagy, mint mi?