Így rontod el a guacamolét

Forrás: Europress
2016. július 20.
Szerző: V. Zsófi

Te is imádod ezt a pofon egyszerű, finom és egészséges szószt? Kerüld el ezeket a hibákat, hogy tökéletes legyen!

Nem friss

Olyan egyszerű elkészíteni, mindig frissen edd, úgy egészen biztosan nem barnul meg és ínycsiklandó zöld színben fog pompázni. A nagyon muszáj, néhány órát kihúz úgy a hűtőben, hogy a tetejére limelevet facsarsz és a lefeded a tálat folpackkal.

Túlpürésíted

Ne turmixold krémes állagúvá, a tökéletes guacamole darabos és kivehető az avokádó kétféle színárnyalata, az ízek is jobban érződnek, ha nem annyira egységes, homogén a krém.

Nem veszed meg időben

Tökéletesen érett avokádót találni aznap, amikor guacamolét csinálsz, lehetetlen. 3-4 nappal korábban vedd meg és tedd egy lezárt papírzacskóba, hogy megpuhuljon.

Sótlan

Az avokádó sokkal több sót elbír, mint gondolnád, három avokádóhoz akár egy evőkanálnyit is. Persze ne kanalazd bele rögtön az egészet, fűszerezés után várj öt percet, utána kóstold csak meg és nyugodtan rakj még rá sót, ha úgy érzed. Sőt, azzal a csipsszel vagy egyéb mártogatnivalóval kóstolgasd, amivel tálalni fogod, hogy megtudd, harmonikus-e együtt az ízük.

Olvasd el ezt is!
10 tipp, amivel fenséges lakomává varázsolhatsz egy egyszerű hot dogot

És akkor nincs más hátra, mint egy biztos recept:

Hozzávalók:

2 puha avokádó
2 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
Egy kisebb vöröshagyma fele vagy egy nagyobb harmada
Fél lime leve

Opcionális fűszerek: csili, bors, friss koriander

Elkészítés:

A paradicsomot forrázd le, és szabadítsd meg a héjától, a csumájától és a magoktól, kockázd fel. Jól aprítsd fel a hagymát és a foghagymát, tedd hozzá. Vágd fel az avokádókat, távolítsd el a magjukat és kanalazd ki a héjából, törd össze villával és keverd hozzá a többihez. Sózd meg és csavard rá a lime levét. Már kész is, de borssal, csilivel és korianderrel kísérletezve még pikánsabbá teheted!