Legjobb filmek 2016: Ami miatt biztosan elmegyünk nyáron a moziba

2016. május 27.
Szerző: Kálmán Zsófi

A legjobb filmek 2016-ban sem hagynak cserben, azt garantáljuk! Ha az idei divat, a strand vagy a forró éjszakák, nem lennének elég nyomós érvek arra, hogy már alig várd a nyarat, akkor íme szerkesztőségünk filmajánlója. Vagyis minden, ami kihagyhatatlan a következő hónapokban!

Legjobb filmek 2016 1. Amerika Kapitány: Polgárháború

A legújabb Marvel film, vagyis a 13. a sorban, hogy egészen pontosak legyünk. Bár már futószalagon gyártják a szuperhős filmeket, a szexi Amerika Kapitány (Chris Evans) csörtéje a playboy Vasemberrel (Robert Downey Jr.) újra a moziba csábít minket. Mindenki eldöntheti, hogy melyik oldalnak drukkol, közben pedig irigykedhet a tökéletes idomokkal megáldott Scarlett Johanssonra.

Kit vigyél magaddal? A pasidat.

Bemutató dátuma: május 5.

Legjobb filmek 2016

Legjobb filmek 2016 2. Pénzes cápa

A thriller műfaját már jól ismerő Jodie Foster újabban rendezőként bontogatja szárnyait. A sztori szerint Lee Gates (George Clooney), sármos, lehengerlő és mindent tudó TV-sztár, aki pénzügyi műsorában osztogat tanácsokat. De néha téved, és rossz tippje miatt annyira felhergel egy csődbement nézőt, hogy az élő, egyenes adásban ejti túszul. Egyre többen nézik a műsort, hiszen a kérdés az, hogy vajon tényleg a kamera előtt kell-e majd meghalnia a képernyő kedvencének? Meglátjuk!

Pluszpont: Julia Roberts is szerepel a filmben.


Kit vigyél magaddal? Valakit, aki bírja az izgalmakat.
Bemutató dátuma: június 2.

Legjobb filmek 2016

Legjobb filmek 2016 3. Rendes fickók

Első érvünk Ryan Gosling, és talán ennél nem is kell több. Jó, tegyünk úgy, mintha pusztán ez a név nem lenne számunkra elég (de az!), és győzzük meg magunkat a történettel: Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény (Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Ryan Gosling), de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében.


Kit vigyél magaddal? Egyértelmű, hogy a barátnődet.
Bemutató dátuma: május 26.

Legjobb filmek 2016

Legjobb filmek 2016 4. Alice Tükörországban

Már nem kell sokat várni a 2010-es Tim Burton-féle Alice Csodaországban folytatására. A történet egészen új kapukat nyit meg pszichedelikus mese történetében, hiszen eddig sosem láthattuk mozivásznon Alice kalandjainak folytatását. Lesz minden, ami kell - csodálatos látvány, hihetetlen történet, varázslat, és még a Kalapos szerepében Johnny Depp is visszatér.


Pluszpont: Ez az utolsó film, amin Alan Rickman dolgozott.
Kit vigyél magaddal? Egy örök gyereket, mondjuk Pán Péter reinkarnációját.
Bemutató dátuma: június 2.

Legjobb filmek 2016

Legjobb filmek 2016 5. A kis kedvencek titkos élete

Egy animációs film előzetesén sem nevettünk még ennyit. Nincs különösebb érvünk - mi már alig várjuk, hogy végre augusztus legyen, szóval ennek örömére gyorsan megnéztük újra trailert! Egy ideje már nem számoljuk...


Kit vigyél magaddal? Mindenkit!
Bemutató dátuma: augusztus 4.


Legjobb filmek 2016 6. X-Men: Apokalipszis

A cselekményszálat tíz évvel Az eljövendő múlt napjai után vesszük fel, mikor X professzor (James McAvoy) és Mistique (Jennifer Lawrence) már nem csak Magneto (Michael Fassbender) mutánsmániás propagandájával harcol, beszáll a buliba egy ősi mutáns, Apokalipszis (Oscar Isaac), aki körülnézve a világban, és úgy dönt: hirtelen evolúciós ugrással alakítja át a 80-as éveket. Hatalmas háború várható!


Kit vigyél magaddal? Aki rajong a képregényekért, de már megcsömörlött a Bosszúállóktól.
Bemutató dátuma: május 19.

Legjobb filmek 2016

Legjobb filmek 2016 7. Mielőtt megismertelek

Jojo Moyes regénye alapján készült drámafilm zsebkendő után kiált! Ami magát a történetet illeti - Louisa “Lou” Clark (Emilia Clarke) születése óta, immár huszonhat éve egy csendes angol kisvárosban él, és a városka egyik kávézójában dolgozik. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjai. Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek elviselni egymást, és - pusztán a másik kedvéért - újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?


Pluszpont: végre egy romantikus film, amiben Emilia Clarke látható.
Kit vigyél magaddal? Valakit, aki végig tudja benned tartani a lelket.
Bemutató dátuma: június 16.

Legjobb filmek 2016

Legjobb filmek 2016 8. Szellemirtók

Hogy száll szembe 4 nő a természetfeletti lényekkel? Ezúttal Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones és Kate McKinnon ölti magára az overált - mi kell még?


Kit vigyél magaddal? A barátnődet.
Bemutató dátuma: július 28.

Legjobb filmek 2016

Legjobb filmek 2016 9. Harc a szabadságért

Avagy Matthew McConaughey újabb Oscarra pályázik: Newton Knight (Matthew) egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, ám hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, ám nem ő az egyetlen, aki elégedetlen: a karizmatikus férfihoz sorra csatlakoznak a helyi farmerek és a szökött rabszolgák.


Kit vigyél magaddal? A történelem szerelmesét.
Bemutató dátuma: július 14.


Legjobb filmek 2016 10. Suicide Squad: Öngyilkos osztag

Még nem tudjuk mi sül ki ebből a filmből, de a trailer minden izgalomra megadja az okot. A gonosz szuperhősök leggonoszabbjai most külön történetet kapnak, élükön a Jokert megformáló Jared Letoval és Harley Quinn szerepében Margot Robbie-val.


Pluszpont: a rebellis modell, Cara Delevingne is szerepel a filmben.
Kit vigyél magaddal? A Joker mosolyodat.
Bemutató dátuma: augusztus 4.

Legjobb filmek 2016

Toplista: .