Ezek voltak a legnépszerűbb babanevek 2015-ben

2015. december 8.
Szerző: Kálmán Zsófi

Hiába eszelnek ki a szülők újabbnál újabb, inkább viccesnek mondható keresztneveket - a legnépszerűbb babanevek listájának dobogós helyei évek óta le vannak stoppolva. Van, amit nem lehet letaszítani a trónról? Nézzük, hogy alakult a lista 2015-ben!

Rómeó és Júlia a múlté, váltja őket Sophia és Jackson. Ugyanis ezek voltak idén a leggyakoribb keresztnevek. A Sophia amúgy már lassan 6 éve töretlenül népszerű, nem csak Amerikában, az egész világon. Ma már valószínűleg a játszótereket is ők uralják.

A BabyCenter felmérései szerint az elmúlt három-öt évben stabilan tartották magukat a legnépszerűbb keresztnevek. A Sophia például teljesen váratlanul robbant be a köztudatba, és "versenytársainak" azóta sem sikerült utolérni. Az Emma és az Olivia is csak loholnak a sarkában. Jacksonnak ezzel szemben csak tiszavirág életű jövőt jósolnak, és szerintük 2016-ban már valami új, és divatosabb fiúnév lesz a helyén. Talán Saint (Szent)? Amekkora népszerűsége van a Kardashian családnak Amerikában, könnyen elképzelhető, hogy a rajongók követik elborult névválasztási szokásaikat. Igen, így hívják a napokban született West-csemetét!

legnépszerűbb babanevek

Babanév Top 10

Legnépszerűbb lánynevek

1. Sophia

2. Emma

3. Olivia

4. Ava

5. Mia

6. Isabella

7. Zoe

8. Lily

9. Emily

10. Madison


Legnépszerűbb fiúnevek

1. Jackson

2. Aiden

3. Liam

4. Lucas

5. Noah

6. Mason

7. Ethan

8. Caden

9. Logan

10. Jacob


10 sztárcsemete, aki megszólalásig hasonlít a szüleire – Kattints ide!