Így fog kinézni az emberiség 1000 év múlva – FOTÓK

2016. június 10.
Szerző: Instyle

Nagyjából tudjuk, hogyan működik az evolúció. Ezerszer láttuk a fotókat a majmokról, ahogy szép lassan kiegyenesednek és egyre emberibb alakot öltenek. De vajon mit hoz a jövő a mostani állapotunkhoz képest? Talán nem lepődtök meg, ha eláruljuk: vannak olyan tudósok, akik már erre is tudni vélik a választ. Sőt, illusztrálták is állításaikat. Lássuk!

Elsőként vegyük végig a legfontosabb változásokat, amik be fognak következni:

1. Hatalmas, vörös szemeink lesznek.

A sok monitornézés miatt a szemünk fehér része valószínűleg már nem csak időnként, hanem tartósan vörösre fog váltani, így alkalmazkodva a fényhez. Dr. Alan Kwan pedig, a Washington University genomikával foglalkozó kutatója azt mondja, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a szemünk mérete is meg fog növekedni. Hogy miért? Jó eséllyel távoli, a Naptól távol eső bolygókat fogunk a jövőben meghódítani, emiatt alkalmazkodnia kell a szemünknek a gyengébb fényviszonyokhoz.

2. A férfiaknak kisebb lesz a pénisze.

A virtuális valóság előretörésével a valóságos szexnek egyre kisebb jelentősége lesz és többet fogunk robotokkal szexelni, mint egymással. Ez pedig a szakértők szerint azt fogja eredményezni, hogy egyre kisebb jelentősége lesz a méretnek, és erre előbb-utóbb az evolúció is reagálni fog…

3. Nagyobb fenék, lekerekített vállak

Ez a változás szinte borítékolható a tudósok szerint. Az oka pedig: annak ellenére, hogy egyre több lehetőségünk van a sportolásra (akár a számítógépünk előtt is edzhetünk, nem kell elmenni a fitneszórára, stb.), mégis egyre többet fogunk ülni, elsősorban a számítógépünk és az egyéb kütyük társaságában. Ha most is ezt teszed, akkor nem nehéz elképzelned, hogy miért valósulhat meg a nagyobb fenék-lekerekített váll elmélet a jövőben. (Azért persze húzd ki magad, biztos, ami biztos!)

Részlet az Ex Machina című filmből

4. Magasabbak leszünk.

Végre egy jó hír. Az valószínűsíthető, hogy magasabb vagy, mint a szüleid és az is, hogy a gyerekeid magasabbak lesznek nálad, és így tovább…De miért is? Természetesen a fejlett világ táplálkozási szokásaiban keresendő a magyarázat. Az is valószínűsíthető ebből következően, hogy a 40-esnél nagyobb lábú nőknek egyre több lehetősége lesz a jövőben a shoppingolást illetően. Hurrá!

5. A bőrünk egyre sötétebb lesz.

Talán ezt sem nehéz megérteni, ha az ózonréteg erodálódására és az UV-sugárzásra gondolunk. Tudósok szerint ehhez előbb-utóbb a fehér bőrűek bőre is alkalmazkodni kezd és egyre ellenállóbbá válik ezáltal. Ha már itt tartunk, összességében az is elmondható, hogy egyre hasonlóbbak leszünk egymáshoz. Húha!

És mindez képekben – így nézünk ki most:

És így nézünk ki 1000 év múlva:

A VILÁG 2025-BEN: 6+1 HAJMERESZTŐ JÓSLAT A RÁNK VÁRÓ JÖVŐRŐL.