Rooftop bar Budapest: A legjobb tetőteraszok Budapesten

2016. május 31.
Szerző: Instyle

Ha végre itt a nyár… de nincs a közelben medence, akkor semmi sem jobb, mint a város tetején, hűvös szellőben, pazar kilátás mellett elszürcsölgetni egy fröccsöt. Hogy hol is tedd mindezt, azaz hogy melyek a legjobb tetőteraszok a városban? “Rooftop bar Budapest” keresés indul! Osvárt Judit összegyűjtötte az 5 legjobbat!

Rooftop bar Budapest Nr. 1. Hétköznapi lazuláshoz: Corvin Roof /Corvin Club

Fotó: Soos Berci, Lefotózlak!

Minden tetőteraszok legnagyobbika, az első és legnépszerűbb, és egy igazi pesti romkocsma a város közepén: ez a Corvin Roof Terrace – vagy ahogyan a törzsvendégek becézik: a Tető. Odabent több teremben szórakozhatsz, kint pedig felfrissülhetsz és mindenféle izgalmas program közül (pl. meccsnézés a város felett) is válogathatsz hétköznaponként.

Rooftop bar Budapest Nr. 2. Pénteki buliindításhoz: 360 Bar

Fotó: 360 Bar Facebook

Az Alexandra könyváruház tetején található a 360 Bar, ahonnan – nevéhez híven – körpanoráma tárul eléd. Étlappal is várnak, de a finom falatok és remek koktélok mellett némi szellemi táplálékot is fogyaszthatsz: könyvbemutatót is tartanak itt és más kultúrcsemegék is várhatók. A feljutás csak liften lehetséges, amire előfordulhat, hogy egy kicsit várnod kell, de hidd el: a fentről eléd táruló látvány kárpótolni fog!

Rooftop bar Budapest Nr. 3. Romantikus vacsorákhoz: Terasz Continental Hotel Budapest

Fotó/Photo: Kovács Györgyi Photographer

A szálloda két belső udvara biztosítja Budapest központjában a zöld részt. Nyári estéken a kertben elhelyezett padokra ülhetnek ki vendégeink. A csillagos égboltot fürkészve, hangulatos zenét hallgatva kellemes estéket tölthetnek el szállodánkban. A belső udvar az étterem hangulatos teraszává alakítható nyáron, és alkalmas akár koktélpartik megrendezésére is.

Rooftop bar Budapest Nr. 4. Munka utáni koktélozáshoz: Gozsdu Sky Terrace

Fotó: Gozsdu Sky Terrace Facebook

Ha felülemelkednél a Gozsdu udvar – Kazinczy utca nyüzsgésén, akkor a Sky Terrace a te helyed. Az éjjel kettőig nyitva tartó bárban remek pizza és grillételek várnak, fehér hajópadló és laza elegancia. A feljutás kicsit bonyolult, de ha a Gozsdu-udvarban megtaláltad az oldtimereket, akkor a hoszteszek kedvesen útbaigazítanak!

Rooftop bar Budapest Nr. 5. High Note SkyBar – Aria Hotel Budapest

A High Note SkyBar páratlan kilátással és teljes körű kiszolgálással rendelkező tetőterasz étkezésekhez, koktélozáshoz, napfürdőzéshez – Budapest legszebb arcával, a Szent István Bazilika látványával és rooftop jógával vár, ne hagyd ki!

Te tudod, milyen bor-szóda arányt jelent pontosan a KISFRÖCCS, a NAGYFRÖCCS, a HOSSZÚLÉPÉS és a többi fröccs elnevezés?