Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros
Forrás: Pexels

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.

Egyre több ember él egészségtelenül, és bizony ez jelentősen kihat az egészségügyi állapotukra is. Hiszen míg korábban az idősebb korosztályt fenyegette elsősorban a szívbetegség kockázata, sajnos napjainkban már egyre inkább jellemző, hogy egészen fiatalon is komoly szívproblémák jelentkeznek. Ennek oka pedig egyértelműen abban keresendő, hogy egyre egészségtelenebbül élünk.

Számos tanulmány számol be arról, hogy már 20-as 30-as fiatalok körében is egyre többeket érint a szívroham. Ennek természetesen a környezeti változások mellett leginkább az elhízás az oka, hiszen rengeteg túlsúlyos ember él a világon, köszönhetően a felgyorsult világnak, és a minél gyorsabban elkészíthető, elfogyasztható ételeknek. Ami pedig különösen szomorú, hogy a gyermekek között is jelentősen nő az elhízottak aránya. Így már egészen fiatalon is ki lehetnek téve a szívroham kockázatának.

Mit lehet tenni a megelőzés érdekében?

Egyértelmű, hogy a megelőzés a legfontosabb, ezt pedig elsősorban egészséges, mozgásban gazdag, káros szokásoktól mentes életmóddal tudjuk elérni. Ám itt sem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a mentális egészség. Ugyanis az életünkben állandóan fennálló stressz jelentősen hozzájárul a szívroham kialakulásának kockázatához.

Az alábbi galériában összegyűjtöttük azokat a szokásokat, amik jelentősen növelik a szívbetegségek kockázatát!

Galéria / 5 kép

Ezek a szokások jelentősen növelik a szívroham kockázatát

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Szépség

Ez az apró sminktrükk áll Penelope Featherington elképesztő átalakulásának mögött�A Bridgerton család 3. évadában

Nem férhet kétség ahhoz, hogy a Bridgerton család szereplői hatalmas átalakuláson mennek keresztül minden évadban. Ezúttal Penelope Featheringtonon volt a sor, sminkese pedig elárulta a titkát!

Kép
Sztárok

Tudjuk, hogy csinálja! 8 időtálló stílustrükk, amire Blake Lively hosszú évek óta esküszik

Blake Lively hosszú évek óta bizonyítja, hogy a öltözködésnek messze nem kell szigorú szabályok közt zajlania. Íme az ő stílustrükkjei!

Kép
Sztárok

Az új reménységek! Ők most a legígéretesebb fiatal tehetségek hollywoodban

Őrségváltás jön az Álomgyárban, a jelek szerint ezek az ifjú színészek és színésznők alkotják majd az új A-listát.

Kép
Életmód

6 trükk, hogy az otthonodban mindig finom illat legyen: búcsúzz el a rossz szagoktól örökre!

Hiába takarítasz rendszeresen, mégis előjönnek a kellemetlen szagok? Segítünk!

Kép
Életmód

A Paloma koktél világnapján nyit a Don Julio 1942 x W Budapest exkluzív terasz

Exkluzív terasznyitó eseménnyel ünnepelte a Paloma koktél világnapját a Don Julio és a W Budapest. A világ első luxus tequila márkája és a főváros lélegzetelállító helyszíne május 22-től egész nyáron át várja vendégeit, akik a Don Julio 1942 x W Budapest terasz stílusos környezetében Mexikó ikonikus italát is prémium minőségben fogyaszthatják.

Kép
Sztárok

Kóros soványsággal vádolták Kate Beckinsale-t: elárulta, hogy komoly testi és lelki betegség áll a hátterében

Kate Beckinsale számos szörnyűséget élt át az elmúlt egy éveben mind lelkileg, mind testileg. Elege lett a bírálókból, és most saját történetén keresztül szerette volna megmutatni, hogy nincs helye a rosszindulatú kommenteknek!