Az idei nyár slágerízei az uborkás, virágos és zöldfűszeres aromák, amiket a fent említett bárokban mindig szívesen elkészítenek Neked, ha már unod a hétköznapi, szokásos koktélokat. Ha pedig épp nincs időd a városban koktélozgatni vagy épp egy partit adsz, mindenképp készítsd el a következő három koktél egyikét! Vagy mindhármat!:)
1. Citrus limonádé négy főre
Hozzávalók: 1dl cukorszirup, 3 citrom vagy 4 lime, 1,75 l szóda.
A citromot vagy lime-ot jól megmossuk, majd kifacsarjuk a levét ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek az italba, hiszen attól keserűvé válik a limonádé. A fenti összetevőket összekeverjük és ízlés szerint szódával vagy mentes vízzel felöntjük.
2. Uborkás-bodzás limonádé
Hozzávalók: 1dl bodzaszörp, 3 citrom, negyed uborka, 1.75 l szóda.
A bodzaszörphöz hozzáadjuk a citrus kifacsart, leszűrt levét, majd vékonyra szeletelt kígyóuborkát szórunk az italba. Mindezt felöntjük tetszőleges mennyiségű szódával vagy mentes vízzel egy kancsóba, amit néhány percre pihentetünk a hűtőben szervírozás előtt, hogy érvényesüljön az uborka frissítő hatása.
3. Summer punch 2 főre
Hozzávalók: 2 szelet görögdinnye, 4 evőkanál cukorszirup, 1 citrom, 4cl vodka, fél üveg habzóbor, friss gyümölcsök.
Turmixgépben eldolgozunk 4 evőkanál cukorszirupot és egy citrom levét friss kimagozott görögdinnyével. Ehhez ízlés szerint hozzáadunk valamennyi vodkát majd betesszük a hűtőbe és szervírozás előtt némi habzóbort és friss gyümölcsöket adunk hozzá. Jól hangzik nem?