Emlékszel még rá? 2010-ben volt utoljára trendi, most újra visszatér ez a megosztó ruhadarab

Forrás: Getty Images
2023. május 31.
Szerző: Ujvári Viki

A legtöbb divatirányzat esetén számolni lehet azzal a perccel, amikor ismét köreinkben köszönthetjük őket, szóval semmi meglepő sincs abban, hogy a 2023-as trendek között számos régi ismerős is helyet kapott!

Azon már meg se lepődtünk, hogy a leggingsek után a bomberdzsekik, és a különféle retró stílusú tornacipők és napszemüvegek is visszapörögtek a köztudatba, az viszont már annál meglepőbb fordulat volt, amikor a divathetek kifutóin egy olyan rég elfeledett trend vonult fel, aminek 2023 tavasztára és nyarára időzített visszatérésére mondhatni tényleg kevesen számítottak. Hogy mire is gondolunk egészen pontosan? A peplum felsőkre!
Ezek a darabok utoljára a 2010-es években voltak hihetetlenül népszerűek, majd ahogy jöttek, úgy el is tűntek a színről. Egészen mostanáig! Ugyanis többek közt Brandon Maxwell, Christopher Kane és Tory Burch is fantáziát látott ebben az elfeledett sziluettben, amit most a stílusújítás jegyében egy modern frissítéssel ruháztak fel. És bár az év elején bemutatott kollekciójuk már az idei év végén várható trendeket vetítik elő, a divatszakemberek szerint ez a darab már 2023 tavaszán és nyatán megkezdi hódító útját.
Idén a peplum felsők elegáns és kifinomult hatást kaptak, egy kicsit nehezebb textúrából álmodták meg őket a korábban megszokott úgymond "libbenő" jersey vagy szatén anyagok helyett.

forrás: Getty Images,Christopher Kane

Ám nem kell túlgondolnod ezt a felsőt sem, a nadrágok tekintetében szinte bármivel kombinálhatod, például farmer, a széles szárú nadrág, a leggings vagy a cargo nadrág szintúgy képbe kerülhet. Ahogy a tornacipő, a szandál, vagy magas sarkú cipellő!

Neked is bejön ez az újraéledt 2023-as trend? Kattints tovább és mutatunk is gyorsan pár shoppingötletet, amivel már belekóstolhatsz a peplum felsők adta őrületbe!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Hivatalos: 2023-ban ismét divatba jön a peplum felső

Most pedig nézd meg, hogy a csalhatatlan stílusérzékükről híres francia nők mely 2023-as trendekre esküsznek!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
A francia nők erre az 5 trendre esküsznek 2023-ban