12 sztár, aki hosszú évekig harcolt egy gyermekért az IVF segítségével

12 sztár, aki hosszú évekig harcolt egy gyermekért az IVF segítségével
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A gyermekáldásról sok nő csak álmodozik, hiszen számos esetben előfordul, hogy valamilyen krónikus nőgyógyászati betegség, vagy éppen ebből fakadóan meddőség áll a fogantatás útjába...

A fájdalmas és keveset hangoztatott témából manapság jócskán akad, azonban kevesen vannak, akik nyíltan mesélnének róla. Pedig a legtöbb személyes történetből tanulhatunk, következtetéseket vonhatunk le és reményt meríthetünk a nehezebb napjainkra. A nehezített teherbeesés és a meddőség egy nagyon komoly állapot, amely sajnos bármelyik nőnél fennállhat.

Nem válogat, nem is kérdez semmit, csak a legváratlanabb helyzetben, a legnagyobb öröm kellős közepén csap le. Akkor, amikor kisbabát szeretnénk. Éppen akkor, amikor a legnagyobb szükségünk van az anyaság érzésére.

Mérhetetlen nagy kitartás, bátorság és erő kell ahhoz, hogy egy nő úgy döntsön: mindent megtesz annak érdekében, hogy babája születhessen. Manapság az egyik ezzel kapcsolatos orvosi lehetőség és egyben remény a mesterséges megtermékenyítés (IVF: in vitro fertilizáció) opciója.

Ezt érdemes tudnod az IVF-ről


Az úgynevezett lombikbébi eljárás, azaz IVF (in vitro fertilizáció) során a szervezeten kívül történik a petesejt megtermékenyítése. Az említett kezelési mód rendkívül bonyolult és költséges, időigényes és sajnos nem kockázatmentes, így általában csak utolsó megoldásként jöhet szóba. Először egy alapos vizsgálaton kell átesnie a párnak, ezután pedig egy összetett gyógyszeres előkészítés következik, majd a kezelés megkezdése és a megtermékenyítés következik. Ez azonban hosszú hónapok alatt történik meg, hiszen a szervezetnek is fel kell készülnie a folyamatra.

Csodálattal és büszkén nézek fel azokra a nőkre, sztárokra, fiatalokra, akik nem féltek belevágni egy nehéz időszakba annak érdekében, hogy a legnagyobb vágyuk teljesülhessen.

Meríts erőt az alábbi sztárok történeteiből és sose feledd, hogy bármire képes vagy te is és a tested is, ha igazán hiszel benne!

Inspiráló hírességek, akik hosszú éveken át küzdöttek a gyermekükért:

Galéria / 12 kép

12 sztár, aki hosszú évekig harcolt egy gyermekért az IVF segítségével

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.