TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista
Forrás: VisitMalta

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha még nem határoztad el, hova utazz a nyáron, akkor ez után már biztosan tudni fogod! Összegyűjtöttük, hogy miért érdemes Máltán tölteni a vakációt!

Ha gyűjtöd a bakancslistás úticélokat, Máltát ki ne hagyd! Történelem, kultúra, természet, kristálytiszta tenger, napfény, kalandok mindössze kétórányi repülőútra. Ugorj fejest a máltai nyárba!

1. Szörfözz vagy pihenj a Mellieha-öbölnél

A Mellieha-öböl, más néven Ghadira-öböl Málta északkeleti partjainál található. Ez Máltán a legnagyobb kék zászlós homokos strand. Nagyon családbarát, itt akár az egész napot el lehet tölteni, és kiválóak a part még szörfözéshez is.

Mellieha-öböl
forrás: VisitMalta
Mellieha-öböl
Mellieha-öböl
forrás: VisitMalta
Mellieha-öböl

2. Kóstold meg a tenger gyümölcseit Marsaxlokk piacán!

Málta déli részén található Marsaxlokk egy színpompás halászfalu, ahol az öblöt százával lepik el a jellegzetes máltai luzzuk (halászcsónakok). Vasárnap kihagyhatatlan látnivaló a halpiac és utána térj be ebédelni a sétányon sorakozó számos kis étterem egyikébe.

Marsaxlokk
forrás: VisitMalta
Marsaxlokk
Marsaxlokk
forrás: VisitMalta
Marsaxlokk

3. Hűsölj a Szent Péter „medencében”!

Lehet, hogy Máltán nincsenek hatalmas homokos strandok, viszont bővelkedik a látványos, sziklás fürdőhelyekben. A sziget déli részén található St Peter’s Pool természetes medence türkizkék vizébe a sziklákról ugorhatunk fejest, vagy, ha ez egy kicsit merész, akkor egy létrán is lemászhatunk.

4. Gyönyörködj a kilátásban a Dingli-szikláknál

A Dingli-sziklákat Málta nyugati partján találjuk. Itt van Málta legmagasabb pontja 253 méterrel a tenger szintje fölött. A naplemente innen a legszebb a szigeteken.

5. Csónakázz a Kék Barlangba!

A sziget egyik legszebb természeti képződménye, a Kék Barlang. Málta nyugati partjánál, az apró Wied Iż-Żurrieq kikötőfalu mellett. A kék 50 árnyalatát, amiben csónakázás közben gyönyörködhetünk, a barlangot megvilágító változó napfény idézi elő.

Kék Barlang
forrás: VisitMalta
Kék Barlang

6. Fedezd fel Valletta történelmi utcáit!

Valletta, Málta fővárosa. Kis méretének köszönhetően könnyen bejárható. Szűk, történelmi utcáin barangolva gyönyörködhetünk a színpompás, hagyományos máltai balkonokban és a lenyűgöző épületekben. Séta közben térj be az XVI. században épült, szerény külsejű Szent János-társkatedrálisba, de készülj fel, mert le fog esni az állad! A templombelső valami egészen különleges. A kikötőre nyíló pompás kilátás miatt érdemes elmenni a Felső-Barrakka-kertbe is. Sétálj egyet a Strait Streeten, Valletta legismertebb utcáján. Ez volt az éjszakai élet központja a XIX. századtól a XX. század közepéig. Ma is őrzi a hagyományt nyüzsgő bárjaival, éttermeivel és élőzenéjével.

Valletta
forrás: Shutterstock
Valletta

7. Utazz a múltba a történelmi Mdinában!

Lehetetlen nem észrevenni már a távolból a fenséges Mdinat, Málta egykori fővárosát. Ez a tökéletes állapotban fennmaradt falakkal körülvett középkori város egy magas dombon áll. A régi fővárosban ma mindössze 300 fő él. Nem véletlenül hívják „Csendes városnak”. Falairól szép kilátás nyílik a környező tájra. Ódon, középkori utcáin, sikátoraiban a Trónok harca számos jelenetét forgatták.

8. Engedd szabadjára a benned rejtőző gyermeket az Anchor Baynél lévő Popeye-faluban!

Ki ne lenne oda Popeye-ért és egy nagy adag spenótért? (Na jó, az utóbbiért talán nem mindenki.) Az Anchor Baynél lévő Popeye-falu igazán rendkívüli. Eredetileg az 1980-as zenés film díszleteként épült, mára viszont a gyerekek (és a felnőttek) szórakozását szolgáló élményparkká változott.

Popeye-falu
forrás: Vas Gergely
Popeye-falu

9. Ússz a Kék Lagúnában, Cominón!

Az apró Comino szigetén található Kék Lagúna Málta egyik leglátogatottabb strandja, és ennek jó oka van. Leginkább az átlátszó, kristálykék vizéről és a gazdag tengeri élővilágáról ismert.

Comino
forrás: VisitMalta
Comino

10. Látogass el Gozo gyönyörű szigetére!

Ne utazz el Máltáról anélkül, hogy megismernéd Gozót! Ha belefér az időbe, hagyd a rohanós, egynapos kirándulásokat, és tölts el legalább egy éjszakát ezen a szép szigeten. Megannyi káprázatos fürdőhelyet, fantasztikus éttermet, túraútvonalat, festői tájat, barátságos helybélit és végtelen nyugalmat találsz az év minden szakában.

Gozo szigetén lévő lólepárlók
forrás: Katja Spoljar
Gozo szigetén lévő lólepárlók

Tekintsd meg a Ryanair repülő járatait Máltára >> itt!

Fedezd fel a máltai szigeteket még ezen a nyáron!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!