A szép bőrű nők 10 jó szokása

A szép bőrű nők 10 jó szokása

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Kíváncsi vagy, hogy mi a ragyogó és tökéletes bőr titka? Most összeszedtük a 10 legfontosabb szabályt, amit egy egészséges nő követ. Ha te is szeretnél hasonlítani rájuk, fogadd meg a tanácsaikat!

Mindenki ismer legalább egy olyan nőt, akinek látszólag tökéletes a bőre. És minden alkalommal, amikor megpillantja a ragyogó arcát, felmerül a fejében a kérdés: de komolyan, ezt hogyan csinálja? Milyen kozmetikai kezelésekre járhat? Vajon mennyi drága kozmetikum lehet a fürdőszobájában? Pedig a válasz egyszerű: azok a nők, akik tökéletes bőrrel rendelkeznek, általában bevett napi rutinnal rendelkeznek – mi pedig most eláruljuk neked ezeket!

1. A bőrtípusnak megfelelő arclemosó

A zsíros és pattanásokra hajlamos bőrnél a benzoil-peroxid-tartalmú kozmetikumok válnak be igazán, míg a száraz, érzékeny bőrtípushoz a tejes, hidratáló termékeket érdemes választani.

2. Hidratálás felsőfokon

A vízhiányos állapot nagyon megviseli a bőrödet. Nemcsak a feszességét veszti el az idő múlásával, hanem a ráncok korai megjelenésében is szerepet játszik az, ha nem figyelsz az intő jelekre. A megfelelő folyadékfogyasztás az első lépés, amit megtehetsz, és abban is biztos lehetsz, hogy a ragyogó arcú nők sem feledkeznek meg erről.

gif

3. Egészséges étrend

A ragyogó bőr titka a megfelelő omega-3-bevitel. A dió vagy a hidegen sajtolt lenmagolaj, ami bármilyen salátára is tökéletes, azonnal felturbózza az omega-3-bevitelt. Ahogyan az alacsony glikémiás indexű ételek is segítik, hogy bőröd szép legyen.

Olvasd el ezt is!
gif

4. Minden este hidratálni

A legjobb idő a hidratálásra az este. Egy jó zuhany után vagy közvetlenül lefekvés előtt ennél könnyebben sosem tudod beépíteni a hidratálást a napi rutinodba, csupán arra figyelj, hogy ne használj túl erős illatú kozmetikumokat, és mindent hagyj el, ami bőrirritációt okoz.

5. Ne tapogasd az arcodat

A bőrgyógyászok szerint ez az egyik alapvető titka a szép bőrnek. Az ujjaidon ugyanis rengeteg bacilus lehet, ami szerepet játszik a pattanások kialakulásában, de a sok tapogatás még a korai ráncosodást is elősegíti, szóval el a kezekkel!

gif

6. Ne használj túl sok terméket

Ellenben a ma bevett többlépcsős bőrápolási rutinokkal, a bőrgyógyászok szerint egy-két terméknek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy rendbehozzák a nap végére megfáradt bőrödet. A túl sok kozmetikum csak eltömíti a pórusokat, ami egyenes út a pattanásokhoz.

7. Napvédő az év 365 napján

Egyre több orvos hívja fel a figyelmet arra, hogy a nap okozta bőrkárosodás nem csak mese, mert nagyon is komolyan kell venni. Olyannyira komolyan, hogy a fényvédő kozmetikumokat akkor is használni kell, mikor nem tesszük ki magunkat direkt sugárzásnak, a legjobb, ha az év minden napján ilyen termékeket használunk.

gif

És ha hiszed, ha nem, nemcsak az UV-sugarak ellen, hanem más káros környezeti hatás ellen is fel kell venned a harcot:

Itt a legjobb megoldás a városi, rohanó életmód ellen!


Az Yves Rocher Elixir Jeunesse épp a városi arcbőr kialakulása ellen lett kifejlesztve. Használd annak érdekében, hogy mindig tiszta, hidratált és egészséges legyen a bőröd, akkor is, ha ki van téve a nagyvárosi életforma veszélyeinek.

A termékcsalád regeneráló krémeket, szérumot, maszkot, szemkörnyékápolót és egy lemosót is tartalmaz, s ezek a szennyeződéseket hatékonyan eltávolítják, vitaminokkal és tápanyagokkal töltik fel a bőrt, hogy a szennyeződéseknek és ráncoknak nyoma se legyen az arcodon.

8. Rendszeresen tisztítsd a sminkecseteket

A sminkecseteket imádjuk használni, tisztítani viszont már kevésbé, nem is beszélve a hosszú száradási időről. Pedig sokszor hallottuk már, hogy minimum hetente, de egyes fajtákat akár naponta is alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, különben az arcbőrünk látja kárát. Bizony, az apró szőrszálakon por, sminkmaradvány és bacik rejtőzhetnek, amik aztán a pórusokat frankón eltömítik, és már biztos kitalálod... Helló, pattanások!

9. Ne variálj

Igen, mi is könnyen csábulunk el a legújabb kozmetikumokat látva, de az az igazság, hogy az állandó változtatás sem a bőrödnek, sem a pénztárcádnak nem tesz jót.

10. És a legfájóbb: sportolni kell

Egy friss kutatás szerint, a mozgás jótékonyan hat a bőr állapotára is. Az Ontarioi Egyetem kutatása során olyan 40 feletti nőket és férfiakat vizsgáltak, akik heti háromszor aktívan sportolnak. Az ő bőrök minősége egy 20-as, 30-as ember állapotához állt közelebb, pedig volt, aki elmúlt már 65 éves. Sportolás során gyorsabb a véráramlás testünkben – ez nemcsak a káros anyagoktól tisztítja meg a szervezetet, hanem az egészséges tápanyagok áramlását is felgyorsítja.

gif

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!