2020-ban a környezetvédelem a legjobb marketingfogás

2020-ban a környezetvédelem a legjobb marketingfogás
Forrás: Getty

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Használt halászhálókból készült luxusórák és sportcipők? Igen! A baj az, hogy ez az újrahasznosító technika még mindig drága.

2020-ban a divatipar is hihetetlen nagy terveket sző, hogyan lehetne a termékek előálítása és a vevőhöz juttatása minél környezetkímélőbb. Az Adidas már évekkel ezelőtt elkezdte úgy fejleszteni a gyárát, hogy képes legyen recycling alapanyagokból cipőket és ruhákat előállítani.

Az Adidas egy nemrégen kiadott közleményében azt írta, 2020-ra a poliészterei 50%-a újrahasznosított, de 2024-re szeretnék elérni, hogy ez 100%-ra nőjjön, azaz minden általuk használt poliészter szemétből készüljön. Ragyogóan hangzik, igaz?

Jó üzenet, lassú haladás

Rengeteg fast fashion márka elkezdte a használt ruha visszaforgató programját, a H&M az elsők között volt és gyárt is recycling termékeket, viszont még mindig az egész világon át utaztatják a termékeiket repülőn vagy hajón. A Távol-Keleten legyártott trendi ruháknak ugyanis el kell jutnia az európai és amerikai üzletekbe is. De hogy más területről említsünk példát, több márka is pártolja a fair kitermelést, már arany- és gyémántbányák is működnek méltányos feltételekkel, azaz humánusak a bányászokkal, de a kereskedelem minden szakasza is fenntartható. Például a Chopard is fair mining (méltányos bányászatból származó) arannyal, gyémánttal és drágakövekkel dolgozik. Sőt, egyes ékszermárkák már saját bányákat vesznek, amelyeket már fenntartható módon üzemeltetnek.

Zöld luxus

A luxusmárkák is igyekeznek apró lépésekben változni/változtatni és szeretnék a vásárlóikat is új, haladó, "zöld" gondolkodásmódra átszoktatni. Az óragyártók is egyre több olyan környzetvédő projekt mellé állnak oda, ami felnyithatja a márkához hű óramániások szemét. Mivel a legdrágább órák sokszor manufaktúrákban készülnek, ezek gyártása nem olyan káros, mint mondjuk a ruhaipar pusztítása. De maga az üzenet, hogy olyan órát árulnak, amelynek legalább a szíja újrahasnosított – máris beindíthat valamit.

Nehéz megjósolni, hogy a divatipar klímavédelmi erőfeszítései milyen hatással lesznek a környezetünkre, de mi, az InStyle szerkesztői úgy gondoljuk, minden ilyen apró lépés hosszú távon csak pozitív hatással lehet a klímaváltozásra, a környzetszennyezés csökkentésére.

A következő galériában mutatunk néhány menő innovatív terméket!

Galéria / 6 kép

Újrahasznosított cool termékek

Megnézem a galériát

A Green Carpet Fashion Awards keretein belül díjazták a fenntarthatóságra különösen nagy hangsúlyt fektető divatmárkát.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!