"Mindegyik ruha megtalálja a maga gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye" – Interjú Daubner Annával a 2018-as tavaszi kollekciójáról

"Mindegyik ruha megtalálja a maga gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye" – Interjú Daubner Annával a 2018-as tavaszi kollekciójáról
Forrás: InStyle 2017 májusi lapszám werk

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Anna munkásságát régóta ámulattal figyeljük, amint a bájt és az eleganciát merészséggel és játékossággal ötvözi. Többször szerepelt már az InStyle magazinban és a weboldalunkon mind ő, mind kreációi, s az InStyle Style Award díjunk jelöltje is volt. Legutóbb az InStyle májusi számában szerepelt, ahol kedvenc magyar tervezőinket és a múzsáikat mutattuk be.

Hogy állsz a kollekcióval? Mindennel elkészültél már rég, vagy az a típus vagy, aki a legvégsőkig húzza az utolsó simításokat?

Teljesen jól állok, az a típus vagyok, aki nem szereti a stresszt és nem bírja az éjszakázást sem. Minden darabszám szerint le van osztva napokra, így az utolsó időszakban már csak a tökéletesítésre vagy az esetleges izgalmas darabokra kell fókuszálnom.

Mi inspirálta ezt a kollekciót, honnan merítettél ihletet?

A kollekciót egy barátnőm utazásának részlete inspirálta, annak ellenére, hogy én nem jártam abban az országban, ahova ő utazott. Teljesen megfogott az azerbajdzsáni szőnyegek története, finomsága és színvilága, ennek lenyomata látható a jövő tavaszi kollekcióban.

Mennyire léptél ki ezen alkalommal a komfortzónádból? Van olyan eleme a kollekciónak, aminél izgulsz, hogyan fogadják majd a márka rajongói?

Már a mostani téli kollekciónál is tőlem elsőre szokatlan színeket használtam, teljesen elhagyva a pasztelles árnyalatokat. Ennek, valamint a szőnyegek harsányabb színeinek nyomvonalát követi ez a koncepció is. Nagyon fontosnak tartom a tervezésnél, hogy csak olyan darabok kerüljenek be a véglges válogatásba, amiket én magam is hordanék.

Némelyik ruhához cseppnyivel nagyobb bátorság vagy önbizalom kell, de szerintem minden darab megtalálja majd a gazdáját, mindegyiknek megvan a maga szekrénye.

Milyen az Anna Daubner-nő? Kit képzelsz el, kinek szólnak a te ruháid? Ez kollekciónként változik, vagy a kezdetektől ugyanannak a típusnak alkotsz?

Kicsit változott a koncepció, de alapvetően ugyanannak az okos, humoros és vidáman ironikus nőnek szól mindez, aki nem fél megmutatni, hogy kicsoda.

Melyik az eddig kollekcióid közül a legeslegkedvencebb ruhadarabod?

Ez nagyon nehéz kérdés, mindig az aktuális kollekcióban vannak kedvenceim. A nyáriban egy nagyon személyes print jelenik majd meg. De a téliben egyértelműen a bársony flokkolt ruhák a kedvenceim.

Kép

És van olyan, amit ma visszatekintve már máshogyan csinálnál meg? Más szín, más anyaghasználat, más szabásvonal...

Persze, mindig van, amit az ember már másként csinálna! Néha a kevesebb több.

Ha választhatnál egy külföldi múzsát, kin szeretnéd látni a ruháidat?

Leandra Medine, Marianne Theodorsen, Jenny Walton, Emma Stone és még sorolhatnám. De egyértelműen a magukat nem túl komolyan vevő nők a kedvenceim!

Kép

Mi a következő nagy projekt a Fashion Week után?

Pihenni, relaxálni és befejezni a Downton Abbey-t. :)

+1: Szerinted mi az idei ősz alapdarabja?

Egy puha rozsdabarna kabát barack bársonyruhával.

Kép

Ha pedig az őszi kollekciónál tartunk, nézzük végig az Anna Daubner 2017-es őszi-téli kollekcióját!

Galéria / 26 kép

Anna Daubner AW'17

Megnézem a galériát

További információ: www.annadaubner.com

Anna Daubner bemutatója október 14-én 15:00-tól lesz, jegyek még kaphatóak: http://mbfw-centraleurope.com

Anna Daubner


Anna Daubner a feltörekvő magyar márka, amit Daubner Anna alapított 2014-ben. A diploma megszerzése után Londonba költözött, hogy szakmai tapasztalatot szerezzen. A budapesti brand a légies eleganciát ötvözi a játékosság merészségével. Tudatosan választott anyagokkal és a színek nyelvén keresztül Daubner Anna könnyed és hordható ruhákat alkot. A különleges szabásvonalaknak és sziluetteknek köszönhetően minden kollekcióban felismerhető az eredetiség.

Olvasd el ezt is!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!