Új kávétrend a láthatáron: Hódít a pekándiós latte

Új kávétrend a láthatáron: Hódít a pekándiós latte
Forrás: Nespresso

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Legyen szó a divatról, a fotózásról, a főzésről vagy az írásról, az önkifejezésnek rengeteg módja létezik. A kávék világa is végtelen lehetőséget rejt magában: egy-egy különleges kávérecept elkészítésével mi is megcsillogtathatjuk a kreativitásunkat. Március 5-én ráadásul két új Nespresso Vertuo kávé is érkezik: a pekándiós-juharszirupos ízvilágú Maple Pecan Limited Edition, valamint a jótékony hatásairól ismert B12-vitamint tartalmazó Vivida.

A kedvenc kávénk ugyanolyan sokat elárul a személyiségünkről, mint a stílusunk vagy a lejátszási listánk. Nem meglepő, hogy egyes kávéreceptek valósággal a sztárok védjegyévé váltak; Taylor Swiftnek például állítólag a karamellás tejeskávé a kedvence, George Clooney a karakteres Nespresso Volluto kávéra esküszik, Pedro Pascal pedig úgy hordja magával a jeges americano-ját az utcán, mint a kedvenc kiegészítőjét.

Néhány egyszerű hozzávaló kombinálásával és egy kis kísérletezőkedvvel mi is érvényre juttathatjuk a személyiségünket, és igazi művészekké válhatunk. Ezért érdemes felfedeznünk a kávéban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket.

„A klasszikus kávétípusok mellett érdemes receptekkel is kísérletezni. Mindig tartsuk szem előtt az 1-3-5-ös szabályt: az elkészült kreáció a kiváló minőségű kávé mellett tartalmazzon 1 különleges meglepetés-alapanyagot, legyen elkészíthető 3 perc alatt, és maximum 5 különböző hozzávalót használjunk. Néha a legegyszerűbb dolgokban rejlik a legnagyobb erő” – tanácsolja Hrozik Márk, a Nespresso kávészakértője.

Kép
forrás: Nespresso

Emeljük magasabb szintre az ízélményt!

A különleges receptekhez nagyszerű alapot kínálnak az ízesített kávék, melyek már 2006 óta megtalálhatók a Nespresso kínálatában. A márka történetében igazi mérföldkövet jelentett az első, vaníliás, almás-fahéjas és ánizsos aromájú kávékeverékek megalkotása. Az azóta eltelt közel két évtized alatt a kávémesterek folyamatosan azon dolgoznak, hogy a különleges ízek hibátlanul érvényesüljenek a kávéblendek mellett – mindezt kizárólag természetes aromák felhasználásával. Mára már az állandó kínálat részei a klasszikus desszerteket idéző mogyorós, karamellás, csokoládés és vaníliás ízesítésű kapszulák, de évről évre hódítanak a limitált kiadású kollekciók és a szezonális visszatérők is, mint a sütőtökös pite ihlette Pumpkin Spice Cake, valamint a mézeskalácsot idéző Gingerbread kávék is.

Itt a tavasz új slágergyanús íze: Maple Pecan

Kép
forrás: Nespresso

Idén tavasszal egy igazi szezonális különlegességgel lepi meg a Vertuo kávégéppel rendelkező kávérajongókat a Nespresso: a Barista Creations Maple Pecan kapszulában a juharszirup karamellás édessége és a pekándió jellegzetes karaktere egyesül. Az Észak-Amerika varázslatos juharerdői által ihletett kávé forrón, hidegen, tejjel vagy feketén egyaránt elkészíthető, az aktuális hangulatunknak és az évszakváltásnak megfelelően. Ha krémes, édes élményre vágyunk, adjunk hozzá egy kis tejet, ha pedig jegeskávéként fogyasztjuk, érdemes egy kis juharszirupot csepegtetünk a pohár aljára. Aki szerette az ősz slágerének számító sütőtökös ízű Pumpkin Spice Cake kapszulát, annak jó eséllyel ez az ínyenc kávé lesz a tavaszi kedvence

A kávézás mint wellnessterápia: Vivida

Nemcsak az ízekkel kényeztethetjük magunkat, hanem az összetevőkkel is. A Nespresso Vertuo funkcionális kávékból álló Coffee+ kollekciójában a kiváló ízű kávékat olyan extra összetevők egészítik ki, amelyek valami pluszt adnak a megszokott kávéélményhez. A termékcsalád új tagja a Vivida: ez a blend kivételes minőségű Arabica kávéból készül, amelyet a Brazíliából származó Bourbon-kávébabok tesznek jellegzetesen édeskéssé. Ezt a kivételes kombinációt B12-vitaminnal egészítették ki a kávészakértők, amely az immunrendszer működését támogató hatásáról ismert. Egy csésze Vivida 32 százalékban fedezi a napi ajánlott B12-vitamin bevitelt. Egy kis tej hozzáadásával felfedhetjük ennek a kávénak a lágy, mézes-kekszes ízjegyeit, de további hozzávalókkal különleges kávéreceptek alapjául is szolgálhat.

Kávéreceptek

Kép
forrás: Nespresso

MAPLE PECAN BLISS

Hozzávalók

  • 1 db Nespresso Vertuo Barista Creations
  • Maple Pecan kávékapszula
  • 10 ml juharszirup
  • 60 ml 35%-os zsírtartalmú tejszín
  • 1 db jégkocka (30 g)
  • 1 csipet őrölt fahéjehető virágszirmok a díszítéshez

Elkészítés

Tegyük egy nagy átlátszó pohár aljára a juharszirupot, és készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Barista Creations Maple Pecan kávét. Keverjük össze, amíg a crema réteg redukálódik.Öntsük a tejszínt egy shakerbe, tegyük bele a jégkockát, és alaposan rázzuk össze 10 másodpercig.Kanalazzuk a tejszínt a kávé tetejére, majd szórjuk rá a fahéjat, és díszítsük a kávét ehető virágszirmokkal.

MAPLE PECAN JEGES LATTE

Hozzávalók

  • 1 db Nespresso Vertuo Barista Creations Maple Pecan kávékapszula (80 ml)
  • 10 ml juharszirup + a díszítéshez
  • 120 ml barista zabital3 db jégkocka (30 g-os)
  • 2 db pekándió

Elkészítés

Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Barista Creations Maple Pecan kávét egy csészébe a „Kávékészítési mód receptekhez” üzemmód használatával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani.)Tegyük a jégkockákat egy nagyobb átlátszó pohárba, majd öntsük hozzá a juharszirupot.Egy tejhabosító segítségével készítsünk 120 ml zabitalból hideg tejhabot.Öntsük a kész tejhabot az előkészített pohárba, majd töltsük hozzá az elkészített kávét is.A tetejét szórjuk meg apróra tört pekándióval és egy kevés juharsziruppal.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.