Brutális a hasonlóság! Így néztek ki a való életben a Megfojtott virágok szereplői

Brutális a hasonlóság! Így néztek ki a való életben a Megfojtott virágok szereplői
Forrás: UIP-Duna Film

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A Megfojtott virágokat valós történelmi események ihlették, na de hogyan néztek ki a szereplők igazából?

Október 19-én mutatták be itthon Martin Scorsese legújabb filmjét, a Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Lily Gladstone főszereplésével készült Megfojtott virágok című vadnyugati krimit, ami jelen pillanatban igencsak megosztja a közvéleményt.
Az alkotás világpremierje egyébként 2023. május 20-án volt a 76. cannes-i fesztiválon, és bár akkortájt viszonylag kevés kritika indult útjára az elkészült műről a nagyvilágban, annyit azonban több helyen olvashattunk, hogy egy cseppet sem szokványos moziról van szó. David Grann Megfojtott virágok - Az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezete és az FBI születése című könyve adta eredetileg a film alapját, ám mivel a mű inkább a nyomozásra helyezte a hangsúlyt, végül Martin Scorsese úgy érezte, hogy a krimiszálat félrerakja és inkább az oszázs törzs előtt tiszteleg, és felkérte Eric Roth-ot, hogy az íróval közösen dolgozzák át a forgatókönyvet.

Miről is szól a Megfojtott virágok?

A huszadik század fordulóján az oszázs törzsek életét egy pillanat alatt megváltoztatta a földjük alatt lapuló olaj. A törzs tagjai pedig rövid idő leforgása alatt hihetetlen mennyiségű vagyonra tettek szert, így minden földi luxust megengedhettek maguknak - persze csak egy pontig. Pénzük felett ugyanis nem rendelkezhettek és minden nagyobb kiadást jóvá kellett hagyatniuk a kirendelt felügyelővel. Gazdagságuk gyorsan irigyekre talált a fehér emberek képében, akik először csak csalásokkal, majd később gyilkosságokkal próbáltak véget vetni az őslakosok szerencse által szerzett hatalmának. Történetünk főszereplője Ernest Buckhart (Leonardo DiCaprio) az első világháború után költözik nagybátyjához, a befolyásos William Hale-hez (Robert De Niro) Oklahomába, és az oszázsok sofőrjeként kezd el dolgozni. Munka során ismeri meg a busás családi vagyonnal rendelkező Mollie Kylet (Lily Gladstone), akibe idővel beleszeret és feleségül is veszi. És bár kapcsolatuk valós érzelmi alapokra épül, sajnos Ernest nem tud tökéletesen boldog lenni, hiszen pénzéhes nagybátyjának egyre gátlástalanabb és hidegvérű terveinek, megvezethetősége végett ő is a részesévé válik. Majd miközben folyamatosan rokkan bele a rá rótt titkokba, és abba, hogy nejének jó férje legyen, addig szépen bontakozik ki előttünk egy olyan történet, amit valahol nem meglepő, hogy Scorsese 206 percben mesél el.
A rendezőt pedig pont ezen filmhossz miatt támadják sokan, hiszen manapság ez már egyáltalán nem egy megszokott jelenség a mozikban. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy sikerült egy több szempontból is emlékezetes művet alkotnia a történelem egy, eddig kevés nyilvánosságot kapott fejezetéről. A pozitív hangvételű kritikákat elnézve pedig szinte már most borítékolható, hogy a díjátadó szezonban elég sűrűn hallunk majd a filmről. Egy ilyen hosszú felvezető után pedig úgy gondoltuk, hogy érdemes kicsit utánajárni a történet valós szálainak is!

Azt már tudjuk, hogy mely színészek láthatók az alkotásban, de azt nem, hogy a Megfojtott virágok tényleg létező, történelmi szereplői hogyan néztek ki a való életben! Kattints tovább és mutatjuk is őket!

Vigyázat galériánk spoilert is tartalmaz!

Galéria / 7 kép

A Megfojtott virágok 7 szereplője a való életben

Megnézem a galériát

Most pedig íme néhány film, ami igaz történeten alapszik, de mégis megváltoztattak benne lényegi elemeket!

Galéria / 8 kép

Filmek, melyek igaz történeten alapszanak, de mégis megváltoztattak bennük lényegi elemeket

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!