Exkluzív interjú Lana Del Rey kedvenc tervezőjével

Exkluzív interjú Lana Del Rey kedvenc tervezőjével

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Lena Hoschek divattervező már az első blikkre olyan nőnek tűnik, aki imádja az életet és bűntudat nélkül két kanállal falja. Lana Del Rey egyik kedvenc tervezőjével munkatársunk, Dávid Máté beszélgetett.


Megfoghatatlanul elegáns, stílusa az ötvenes évek amerikai szexszimbólumait idézi, lángvörös rúzsa pedig gyorsan nyomot hagy a teás csészén maga után. Nem csoda hát, hogy a Le Meridien bárja felé sétálva a lobby-ban minden tekintet az extravagáns kreátorra szegeződik. Hoschek kisasszony zöld teát rendel, de megjegyzi: ez azért nem túl gyakori.
LH: Elvonóra utaltam be magam: kevesebb kávé, kevesebb cigaretta. Igazából mindig ezt csinálom, mikor szükségét érzem: egy hét detox, aztán jöhet a retox (nevet). A hétvégén a születésnapomat ünnepeltük a barátaim és egy heavy metal banda társaságában. A régi motorosok híve vagyok.

DM: A zenei ízlésedből már értem, miért pont Vivienne Westwood műhelyében kezdted a gyakorlatod.
LH: Igazából véletlen volt. Mikor végeztem a bécsi akadémián és Londonba felvételiztem, nem leveleztem hetekig, hanem egy hirtelen ötlettől vezérelve felhívtam Vivienne irodáját. Nem cicóztak, a következő hétfőn már munkába indultam. Ha akkor nem lettem volna elég vakmerő, kitudja hol lennék most.
Felejthetetlen délelőttöt tölthettünk Lena Hoschekkel az Österreich Werbung jóvoltából (a nagy képen főszerkesztőnk, Szűcs Péter mosolyog Lenával, a bal felső fotón kollegánk, Dávid Máté kérdezi)
DM: Tudtad hasznosítani az egyetemen tanultakat?
LH: Mikor szabásznak jelentkeztem, azt mondtam: senki sem taníthat meg arra, hogy hogyan legyek kreatív, ellenben a szakma alapjaira igen. A játék azonban Vivienne műhelyében vette kezdetét, ez pedig mind a mai napig tart. A sziluettjeim nem igazán változnak, viszont az életérzés, az attitűd szezonról-szezonra megújul és átalakul. Piknik, vagy épp femme fatale…
DM: Most épp minden szem minket néz. Szerinted fontos, hogy az ember ma ki tudjon tűnni a tömegből?
LH: Számomra mindig is fontos volt. Mikor egyenruhát kellett hordanunk az iskolában, akkor is mindig rövidebbre vágtam a szoknyám hosszát. Egyszerűen jól érzem magam, ha azért néznek meg az emberek, mert jól érzem magam a bőrömben.
Opening Ceremony And 'The Great Gatsby' Premiere - The 66th Annual Cannes Film Festival
Opening Ceremony And 'The Great Gatsby' Premiere - The 66th Annual Cannes Film Festival


DM: Bécsben könnyű kitűnni ?
LH: Semmi kétség.
DM: Mint város, inspirál?
LH: Nincs szükségem arra, hogy a hely, ahol élek, inspiráljon, mert nagy álmodozó vagyok. Ha egy nap vidékre költöznék, akkor is képes lennék olyan ruhákat készíteni, amiben nők tárgyalásokat nyerhetnek. A jövő nyári kollekciót Afrika köré építem, még akkor is, ha sosem jártam a kontinensen.
Lena Hoschek a berlini divathéten mutatta be 2015-ös tavasz-nyári kollekcióját, Fotók: Europress
DM: És tervezed?
LH: Szeretném, de ősszel összeházasodom a párommal.
DM: Mi a tanácsod a leendő aráknak?
LH: Először is: nyugalom. Ha nincs időd, akkor inkább csúsztasd el egy évvel. Én például, miután megalapítottam a márkámat, több évig még csak szabadságra sem mentem, hanem éjt nappallá téve, egy személyes vállalkozásként hajtottam.
DM: A sok munka tehát a sikered titka?
LH: Részben. Másrészt a magas minőség. Mindig is úgy gondoltam, ha sok pénzt szeretnék elkérni a ruháimért, akkor nagyon magas minőségű darabokat kell előállítanom, hogy megérje a vásárlóimnak. Nézd meg ezt a szoknyát, nem egy mai darab, mégis remek állapotban van (mondja, s szemrebbenés nélkül emeli fel a szoknyája alját, hogy a mind a mai napig merőlegesen álló szegéseit megmutassa). Az embereknek rá kell jönniük, hogy sokkal jobb befektetés egy drága darab, mintsem egy olcsó előállítású, aminek még csak az eredetét sem ismeri az ember.
DM: Számomra a minőséget a nagyszüleim generációja testesíti meg. Mi az amit tőlük tanulhatunk szerinted?
LH: Az igényességet. Az én nagyszüleim mindent kivasaltak például, még a zsebkendőiket is. Ismersz ma valakit, aki az ingein kívül bármit is vasalna? Na ugye, hogy nem. Pedig az önmagunk iránti figyelmesség a stílusosság alapja.


Az InStyle.hu exkluzív webfashion divatanyagában is sok ruhát használtunk Lena Hoschektől - nézzétek csak!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!