#Vegyélhazait – Daige, sportos coolból, nőies cool

#Vegyélhazait – Daige, sportos coolból, nőies cool
Forrás: Daige

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Tóth Melinda fókuszában a kollekciókkal való történetmesélés és a fenntartható divat áll.

A hazai márkákat, kisvállalkozásokat támogató cikksorozatunk második részében a Daige-et mutatjuk be. A 2012-ben alapított márka rengeteget változott az elmúlt hét évben, az első év tervezőpárosából Tóth Melinda maradt meg és vezette tovább a brandet, az ő személyes stílusának változása pedig a márkán is nyomot hagyott.

A korai időszakban inkább sportos, vadóc stílus egyre inkább egy magabiztos, a nőiességet lazán felvállaló vibe-bá alakult át. A Daige-nőből süt, hogy jól érzi magát a bőrében, teljesen függetlenül attól, hogy az a ruha, amit visel hol és ha egyáltalán feszül-e.

Kép
forrás: Daige

Ugyan sok ruhadarabban ott bujkál egy kis entellektüel szexisség, mégsem érezni, hogy a márka definiálni akarná, miben érezheti kívánatosnak magát egy nő. Valahogy úgy, ahogy különböző hangulatunkban különböző darabok után nyúlunk mi is a szekrényben. Vannak napok, amikor ez egy póló vagy overál, máskor felsliccelt szoknya vagy áttetsző body. A Daige inkább egy fluid hangulat felé terelget, mintsem merev korlátok közé. Talán emiatt van, hogy a legtöbb darabot otthonra is szívesen hordanánk, pláne most, hogy egyébként se nagyon hagyjuk el a lakást.

Kép
forrás: Daige

A kollekiciókon általában érződik egy leheletnyi keleti hatás, mindig vannak egyedi, a tematikához absztrakt vagy éppen egészen konkrét módon kapcsolódó minták. A 2019 őszi-téli préri kollekcióban ez például egy almásderes lószőr mintájú pufidzseki.

De a kézzel rajzolt, érzékeny motívumok teszik annyira felismerhetővé a márka pamutpólóit is. A kollekciók mögött gondosan felépített történetrendszer húzódik. A különböző inspirációkról pedig lazán kapcsolódó cikkek és háttéranyagok jelennek meg a Daigeworldön. Ez jelent például egy magazin fület a honlapon, de nagyítóval magyarázós, gyönyörű anyagismereti Insta-sztorikat is.

A Daige online márkaként határozza meg magát, ami például azt jeleni, hogy nem halmoznak fel nagy raktárkészletet, nem készülnek el a darabok hónapokkal a valós és online polcokra kerülés előtt. Így lehetőség van kis szériás, egyedi és folyamatosan frissülő repertoár megteremtésére, mely a fenntarthatóság szempontjából is fontos.

Ezt az egyébként jól működő modellt azonban kihívások elé állítja a néhány hete bevezetett házi karantén, a tavasz-nyári darabok elkészülésére így a szokásosnál kicsit többet kell várni, de kifaggattuk róla a tervezőt, aki összeállított az InStyle számára egy moodboardot ízelítőül.

Daige 2020 tavasz-nyári moodboard
forrás: Tóth Melinda
Daige 2020 tavasz-nyári moodboard

A kollekciót a rokokó és a pastoral tematika frivolitása ihlette, mely a Daige értelmezésében kifinomultan és könnyed stílusban jelenik majd meg. „Királyi udvari szeretők, pletykák, alsóruházat, keleties tapéták, víziállatok egzotikus világa vár majd ránk.” Az anyagok között pedig a biopamut, illetve az természetes, de újrahasznosítással készülő modal és tencel bukkannak majd fel. Többek között lesznek izgis, rojtos nadrágok és puffos ujjú blúzok, ruhák is.


Addigis amíg a kollekció elkészül, a Daige és a the Mama Kin közös dizájnerboltja, a Repertory instagram oldalán és story-jaiban lehet ruhát rendelni házhoz szállítással.

Az ott most megtalálható, leárazott ősz-téli kollekció Praries of the West néven fut. A nyugati prérik világa, Amerika azon tájai ihlették, ahol a nagyvárosi és farmhangulat keveredik, illetve ehhez szorosan kapcsolódik a mindannyiunk szívében különleges helyet elfoglaló Dallas sorozat. A kockás ruhák és szoknyák a cowboy-ok kényelmes gardróbját elevenítik fel, míg a fényes szatén holmik a Dallas női intrikáinak budoárját idézik.

Szerezz be te is valamit a kalandos kollekcióból!

Kockás Daige ruha az InStyle divatanyagában
Kockás Daige ruha az InStyle divatanyagában

#vegyélhazait


#vegyélhazait otthon, a kanapédon ülve, és támogasd azokat a magyar kisvállalkozásokat, alkotókat, akik most, a járvány idején, az önkéntes karanténnal és nyitvatartási korlátozásokkal igencsak nehéz helyzetbe kerültek...

Az InStlye lételeme a stílus, és mindig is kiemelten fontos volt számunkra a fenntartható divat, illetve a magyar tervezők, képzőművészek, helyi vállakozások támogatása. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy elérésünket felhasználva azokért hallatjuk a hangunkat, akiknek most a legnagyobb szüksége van rátok, a magyar divat, magyar termékek, magyar helyek rajongóira.

Tudjuk, hogy otthon, a kanapéról dolgozva, és az épp aktuális helyzeten aggódva talán nem a vásárlás a legfontosabb gondolatotok, de ha szeretnétek, hogy ne szűnjenek meg kedvenc magyar márkáink és helyeink, akkor itt az idő, segítsetek, segítsünk fennmaradni a magyar divatnak, kultúrának, művészetnek, gasztróéletnek!
Vásároljatok online, adjatok le előrendelést kedvenc magyar tervezőiteknél, hogy el tudják kezdeni a gyártást. Vegyetek ajándékutalványt magatoknak és szeretteiteknek, amit most vagy később, remélhetőleg minél hamarabb, boldogan be tudnak majd váltani ruhára, ékszerre, kerámiákra, színházjegyre, vagy éppen egy jó ebédre, finom süteményre. Bármilyen tipp jöhet, ti hogyan segítenétek! Lépjetek be az erre a célra létrehozott Facebook csoportunkba és ötleteljünk együtt!

Tudod mi az igazán menő? Ha hazai termékeket veszel, hazai vállalkozásokat támogatsz, és másokat is erre ösztönzöl a #vegyélhazait hashtag használatával!

Galéria / 3 kép

#vegyélhazait sablonok

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.