Itt volt az ideje egy női főhősnek! INTERJÚ Balsai Mónival

sorozat,alvilág,balsai móni,schmied zoltán,részlet,scene,rtlklub,rtl klub
Forrás: RTL Klub
Utoljára frissült: 2019. február 21. 16:48
Szerző: Tóth Orsi

Az Alvilág című sorozatban Balsai Móni karaktere a bűn mélyén találja magát: fenyegetések és zsarolások csapdájában – egy olyan világban, ahol mindennapos az emberrablás és a gyilkosság.

Megannyi remek színházi előadás, sorozat és film fűződik Balsai Móni nevéhez, akit legutóbb egy pánikbeteg nyomozónő szerepében láthattunk a nordic noir hangulatát idéző X - A rendszerből törölve című filmben.A héten pedig elindult az RTL Klub új sorozata, az Alvilág, amelyben az igazságszolgáltatás másik oldalára kerülve Balsai Móni az első magyar női krimisorozat főszereplő lesz (na jó, a második, ha a a 80-as évek kultsorozatát, a Lindát is ide számítjuk). A színésznővel az Alvilág sajtóvetítése után beszélgettünk, nemcsak a sorozatról, de természetesen a divatról is.

balsai móni,sorozat,x a rendszerből törölve
forrás: InStyle
Balsai Móni színésznő

Felkészült arra a magyar társadalom, hogy egy, az alvilágban játszódó sorozatban nő legyen a középpontban?

Remélem, igen, hiszen igazán itt volt már az ideje! Itthon még se film, sem sorozat nemigen készült nőkről. Pedig állítólag arról is a nők döntenek, hogy mit nézzen meg egy pár a moziban vagy hogy mi menjen otthon a tévében. Szóval nagyon büszke vagyok, hogy végre elindul egy ilyen sorozat. Arra pedig pláne nagyon büszke vagyok, hogy én lehetek a főszereplője.

Mit gondolsz, mennyire fogják az Aranyélethez hasonlítgatni az Alvilágot?

Remélem, hogy nem annyira, mert ez teljesen más sorozat. Szerintem az első résznél elmúlik, ha valaki addig párhuzamokat vont közöttük. Az epizód végére totálisan kiderül, hogy ez egy másik történet.

Ez krimisorozat vagy akció?

Krimi, nem akció. Valójában egy családtörténet, amelyben nagyon fontos a bűn lélektana. Hogy mennyire tudja beszippantani egy rossz helyzet az embert, akkor is, ha ő maga egyébként nem olyan. Hogy mit tesz valakivel, ha rossz társaságba keveredik. Ez egy olyan téma, amiről nem nagyon szoktunk beszélni, pedig nagyon fontos.

rtlklub,alvilag,schmied zoltan,balsai monika
forrás: RTL Klub
Nóra férjét, Ádámot Schmied Zoltán alakítja.

Az Alvilág főszereplője tudja, hogy a férje bűnöző, de szereti, ezért képtelen elhagyni. Ez egy jó allegóriája az olyan kapcsolatoknak, amelyből az egyik fél valamiért nem tud kilépni. Sok olyan elem van a sorozatban, amelyekhez kapcsolódni tud a néző?

Bizony. Ahogy benned ez merült fel, másban talán más fog. Ezért is szeretem ennyire ezt a sorozatot. Mert amellett, hogy egy nőről szól, egy nő problémamegoldó képességéről és történetéről, ahogy halad előre a cselekmény, csupa olyan szituáció kerül elő, ami annak ellenére, hogy egy krimibe van ágyazva, nagyon is tud kapcsolódni a hétköznapi élet történéseihez.

Például?

A gyerekneveléstől kezdve a szülői példamutatáson át különböző erkölcsi dilemmálig. Hogy mennyire szeretsz valakit, hol húzol határt. Mi az, amit el lehet bírni, mire vagy képes a gyerekeidért, a szerelmedért, önmagadért, a családodért. Ezek azok a dolgok, amik minden ember életében jelen vannak. Persze ebben a történetben ez az egész elnagyolt, hiszen ez egy fikció, egy szórakoztató sorozat, de a mélyén olyan helyzetek vannak, amik mindenki életében megtalálhatóak.

balsai mónika,miller dávid,alvilág
forrás: RTL Klub
Nóra és gyerekei - a tiniket Miller Dávid, Bujáki Zsófia és Cservák Zoltán alakítják.

Egyszer azt mondtad, hogy nem annyira szereted, ha megismernek az utcán. Hogy állsz most a kérdéshez? Főleg, hogy mindjárt a legnézettebb csatorna várhatóan egyik legnézettebb műsorának főszereplője vagy.

Én nem vagyok egy feltűnő jelenség a magánéletben. Persze előfordul, hogy megismernek, de ezek szerencsére mind kedves megszólítások. Máig zavarba jövök én is, ha felismernek, mert annyira nem számítok rá még mindig. De nagyon jól esik a törődés és a szeretet!

Vége a forgatásnak - jöhet a pihi?

Színházi évadban vagyunk, szóval a nagy pihenés még várat magára egy darabig. (Mónit a budapesti Centrál Színház három darabjában is láthatod - a szerk.) Forgatás viszont most nem lesz egy darabig. Magyarországon nagyon szerencsés az a színész, aki forgathat, de időt kell szánni a töltekezésre is.

Adott egy normálisnak tűnő család, jólétben és szeretetben élnek. Persze gyorsan kiderül, hogy az apa az alvilág egyik figurája. Itt azonban meg is áll az eddigi, általunk ismert sorozatok dramaturgiája, hiszen a reflektorfénybe nem az apafigura kerül az ő gonosszal folytatott küzdelmeivel. Egy sor váratlan, bár valójában azért sorsába kódolt szerencsétlen és tragikus esemény miatt a feleségen lesz a hangsúly, aki nemcsak a szerelméért, de egész addigi életéért is küzdeni kényszerül.

balsai moni,instyle,fotozas
forrás: InStyle
Balsai Móni az InStyle 2018 márciusi számában. Imádtuk a vele készült anyagot!

Muszáj megjegyeznem, hogy nagyon jó ez a tűzpiros pliszírozott szoknya rajtad! Stylist öltöztetett erre a mai eseményre?

Tényleg? Köszönöm! Nem, ez én vagyok, nem szokott stylist öltöztetni. Még gondolkoztam is rajta, mielőtt elindultam, hogy nem ciki-e ez a szoknya (nevet).

Ciki? Ez lesz a tavasz egyik nagy slágere! Ezek szerint nem követed a divatot?

Nem vagyok divatőrült, nem annyira figyelem a trendeket. Általában bemegyek a boltba és ott látom, mik vannak éppen kirakva. Pont ezen dilemmáztam a minap, hogy milyen nehéz, ha az aktuális divat nem áll jól valakinek, hiszen nyilván nem veszed fel azokat a darabokat, hanem kénytelen vagy azokhoz a ruhákhoz nyúlni, amelyek jól állnak.

Ha nagyon ki kell öltözni, akkor sem kérsz segítséget?

Akkor azért igen. Ha egy bálba vagy díjkiosztóra van meghívásom, akkor mindig Oláh Zsigmond divattervezőtől kérek segítséget, hogy mit vegyek fel. Ő tudja a félelmeimet, tudja, mit lehet rajtam kiemelni, mit nem szeretek magamon.

Hogyan szoktál vásárolni?

Célirányosan szoktam vásárolni, hogy ha van időm és azt érzem magamon, hogy na most kibírom, akkor elindulok. És ha elfogy a türelmem, akkor otthagyom az egészet, amit addig sikerült kiválasztani, az elég. Utálok például ruhát próbálni és nagyon irigylem azt, aki tudja, hogy kell turkálni. Olyan csoda darabokat szoktam látni a kollégáimon, ismerőseimen, hogy el vagyok ájulva. De nekem se türelmem, se érzékem ehhez.

A táskád egy Juhász Dóra hátizsák. A magyar tervezőket mégiscsak figyelemmel kíséred?

Nem igazán, mert sajnos nem nagyon van szabadidőm, ritkán tudok nézelődni. Általában az van, hogy felhívja valaki a figyelmem egy tervezői darabra. Mint erre a hátizsákra. Már nem mai szerzemény, de még mindig szép.

Tovább olvasok
Emlékszel még Victoria Beckham frizuráira? Volt egy pár meredek!

Hatalmas gyűjtemény áll rendelkezésre Beckhamné hajviseleteiből. Van, ami kicsit necces, de a többsége olyan, ami ma is irigylésreméltó.

Nők, akik elég bátrak voltak a rövid hajhoz

Jaja, ehhez manapság már bátorság kell. Divatosak a bobok, persze, de azért egy pixie már más tészta...

Mit tégy, ha depressziós pasival élsz együtt?

Rossz hangulat, alacsony önértékelés, örömre való képtelenség? Csak nézz rá Justin Bieberre és hasonlítsd vele össze a párod.

Egész életedben rosszul kötötted be az Adidas Stan Smith-ed

Felrobbant az internet ettől a zseniális cipőfűzős videótól!

A Myspace megvan még mi? Celebégető url-ek a köbön

Szinte sajnáljuk, hogy mára alig használják a myspacet. Volt ennek a felületnek valami kezdetleges bája, amit visszasírunk.

Színészek, akiket zavar az alsónadrágjuk, ezért nem is hordják

Ez valami hobbi vagy fétis? Mindenesetre ennyire nem vagyunk kíváncsiak senkire.

A 7 legtöbbet megállított filmjelenet

Veled is van, hogy vissza kell tekerned egy filmet, vagy műsort, mert valami érdekes dolgot vettél észre?

Ciki a cici?

Annyira jó, hogy a sztárok felvállalják a szoptatás fontosságát.

A babysitter, akinek van üzleti érzéke

Ha sztár vagy, nehéz megbízható embert találnod. Olyat, aki meg elég okos ahhoz, hogy a gyerekiddel legyen, de nem elég rafinált ahhoz, hogy átvágjon, sokal nehezebb.

Keverj egyet! A legjobb DIY maszkok

Most olyan szépségtippeket ajánlunk, amelyekhez csak pár otthon lévő egyszerű alapanyagra lesz szükséged, azonban a hatás káprázatos lesz.

Topmodell és stílusdiktátor- 17 évesen

A 17 éves Kaia Gerber Párizsban flangált ebben a stílusos szettben. Mi pedig megmutatjuk, hol szerezheted be itthon a hasonló darabokat.

Láncreakció

Rita Ora, Blac Chyna, Izabel Goulart... csak néhány név azok közül, akik rácsavarodtak a szexi trendre.

5 dolog, amit nem tudtál az omega-3 zsírsavakról

Ha egészségesen szeretnénk élni és meg akarjuk előzni a kardiovaszkuláris megbetegedéseket, fontos, hogy fogyasszuk. Ez mindenkiben rögzült az elmúlt években, de mit lehet még tudni az omega-3 zsírsavakról?

Sophie Turner jól érezte magát

Így kell önfeledten kiválóan eltölteni az időd a barátoddal egy hoki meccsen.

Minden várandós nő szép, de azért ezt kitenni...

Tényleg csodálatos dolog a gyerekvállalás és az is, ahogy a női test képes az ezzel járó változásokra reagálni. Viszont néha már nekünk is sok, amit megmutatnak.

Egyet mondunk: IKEA DIY húsvéti nyuszi

Játssz az étellel: pontosan erre való ez a fenntartható módon készített csokoládényuszi.

A színész szőkére festette a haját

Lehet találgatni, hogy miért és hogy kire hasonlít így.

A szépségünk 100 kémiai anyagtól függ?

Vegyianyagok, kemikáliák, tartósítószerek... a kozemikumokban. Az ellenségeink lennének? Nem feltétlenül! De eláruljuk, melyikkel kellene vigyáznod.

Áhhá! Szóval ide rejtette Emily Ratajkowski a meztelenségét

Hány férfi szíve törhetett össze azért, mert ennyire felöltözött!

#Trashtag LOVE

Te tudod mi az új net trend?

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem