Hogyan változik meg az életünk a közeli és távoli jövőben?

Hogyan változik meg az életünk a közeli és távoli jövőben?

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A kérdést sokan, sokféleképpen teszik fel maguknak időről időre. Számtalan polgártársunk él abból, hogy a jövőt kutatva éli mindennapjait, legyen célkeresztjében akár a Föld klímája, akár az emberi szervezet és a sejtek mikrobiológiája vagy éppen a technikai fejlődés.

Vannak, akik egyszerűen csak tájékozottak szeretnének lenni, vagy szimplán lenyűgözi őket a világunk folyamatos és egyre gyorsuló fejlődése vagy épp hanyatlása. Gyerekeknek hirdetnek pályázatokat, hogy rajzolják le, miként képzelik el a jövőt 5-10-15 vagy akár 50 év múlva.

De vajon miért olyan fontos a jövő megismerése az ember számára? Mit tudhatunk napjainkban a jövőről?

A jövő fogalma hétköznapi értelemben

Az idő vonatkozásában vizsgálva úgy értelmezhető legkönnyebben, hogy a jelen után következő, még meg nem történt események, megvalósuló vagy épp meghiúsuló célok jelentik a jövőt. Felfogható egy képként is, mely mindazt tükrözi, amit éppen most elképzelünk magunkban vagy magunk körül bizonyos idő eltelte után.

Jelen és jövő kölcsönhatása

Feltehetőleg az ösztönös kíváncsiság mellett az emberi lélek vagy tudatalatti sarkallja az embert arra, hogy megismerjen egy szeletkét az eljövendő életéből, a körülményeiből. Ezekre szüksége van ahhoz, hogy a jelenben újra és újra tegyen meg mindent, ami - az egyénre vagy akár az egész társadalomra nézve - pozitív változásokat eredményezhet. Ha van egy jövőbeli cél (vagy jövőkép), annak eléréséért dolgozunk. Ha elérjük, elégedettséget érzünk és ennek a reménye az, ami már a jelenben is hat, ezért olyan fontos az út, amelyet végigjárunk.

Ez a motiváció viszi előbbre az emberiséget, emiatt folynak kutatások az élet szinte minden területén, mint például az orvoslásban, a technológiában vagy épp a fizika és a kémia világában.

Hírek a jövőről

Ha nem a Nobel-díj a célunk, csak szeretnénk tudni, “mit hoz az élet”, milyen változások jönnek a mindennapjainkba, elég sokféleképp tájékozódhatunk. Ahogyan az internetet és a mai okostelefonokat is évtizedek kutató-fejlesztő munkájának köszönhetjük, ugyanúgy ezek segítségével bármikor értesülhetünk arról, hová tartanak jelenleg ezek a fejlesztések.

Olvashatunk a látás visszaállításában óriási sikert elérő magyar orvosról, aki neurobiológusként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy bizonyos típusú vakságot - melyben a szem fényérzékelési képességének elvesztése áll - gyógyítani lehessen, vagy azokról a génterápiákról, amelyek korábban gyógyíthatatlannak vélt betegségek kezelésében hozhatnak eredményeket.

A technológiai újdonságok megszállottai is csemegézhetnek a cikkek között - a Filter.hu jóvoltából téma szerint válogatott, friss tartalmak érhetők el egy kattintással - a világhálón, legyen szó a földrengésjelző új csúcsmobiloktól a videojátékozás új szintre emeléséig, ahol már az érintés érzése is megjelenik a játékosokra erősített tapaszok segítségével. Ami egyik nap még jövő, az másnap már jelen.

Bár elcsépelten hangzik, hogy a jövőnek csak a képzelet szab határt, de aki kellően tájékozott a világ fejlődéséről, az pontosan tudja, hogy ez valóban így van.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.