Heti turmix: csalán-füge-barack

Heti turmix: csalán-füge-barack

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Bogár Nikolett, a Nyersiker blog szerzője minden reggelt turmixszal indít. Mostantól az instyle.hu-n is ajánl nektek minden héten egy-egy isteni, egészséges és könnyen elkészíthető finomságot.


A mai turmixom tartalmaz egy különleges összetevőt: a csalánt. Bizony, csalán. Nem kell tőle megijedni, igaz, tisztítását érdemes gumikesztyűben végezni, viszont a smoothie-ban egy csepp tüskét sem lehet érezni, becsszó, bátran vállaljátok be!
Csalánt bioboltokban vehetnek a nagyvárosiak, de a szerencsésebbek a kertjükből vagy erdős területekről is gyűjthetnek maguknak. A többi alapanyag fantasztikussá teszi az egész itókát, az érett füge a mesés keletet idézi, az őszibarack pedig a nyár végi zamatos ízeket hozza el. A csalántól pedig egészen különleges lesz, ki kell próbálni, nem tudok pontos definíciót adni az ízére. :)

Kép

Előkészüléskor mossuk meg a fügéket, meghámozni nem kell őket, ha biztos forrásból származnak, a barackokat magozzuk ki, vágjuk negyedekbe, a csalánt pedig mossuk meg és tépkedjük le a leveleket a szárról. Tegyük bele mindezt egy kis vízzel a kedvenc készülékünkbe, azaz a turmixgépbe, és mehet a mixelés. Mindenki maga ízlése szerint adagolja a hozzávalókat: ha édesebbre vágytok, több füge legyen benne, de ha bátorkodtok kipróbálni a sok csalánt, nem fogtok csalódni! És igen, picit szúr mosás közben, de leturmixolva meg lehet inni, nem fogja marni a torkunkat vagy a nyelvünket, egy cseppet sem. :)
Kép

Csakúgy mint a csalánnal, sok helyzettel vagy személlyel is előítéletesek vagyunk. Még meg sem ismertük az igazi helyzetet, embert, de máris azon jár az eszünk, milyen ellenvetésünk lehet az újdonsággal szemben. Pedig milyen jó beleugrani az ismeretlenbe, felfedezni, ismerkedni, kipróbálni, tapasztalni! A csalán is csak akkor szúr, ha nem kezeljük megfelelően, az új kolléga is csak akkor lesz morcos, ha nem bánunk vele kellő tisztelettel. Viszont ahogy a csalán is elragadó lehet megfelelő eljárások és párosítások után, az új jógaóra is élvezeteket nyújthat, ha kellő alázattal végzik. S a csalánból s végül felszabadulnak az értékes tápanyagok, az új munkahely is beteljesítheti régóta dédelgetett vágyainkat. Előítélettel, félelemmel, leragadással az ismerthez sosem jutunk előrébb, sosem fejlődünk igazán. S ismerjük a magyar mondást: járt utat járatlanért ne hagyj el, ha az a járatlan út csalánnal van szegélyezve, nem a szúrósságától kell óvakodni, hanem a belőle készíthető reggeli finomságra kell gondolni. Az életben úgyis csak egy dolog állandó, és az a változás.
Kövessétek Niki blogját, a Nyersikert, kattintsatok!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!