Még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja! Ezt eszi Gwyneth Paltrow minden nap, hogy vékony maradjon

Még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja! Ezt eszi Gwyneth Paltrow minden nap, hogy vékony maradjon
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Hollywoodban nem újkeletű dolog egy szélsőséges diéta, de Gwyneth Paltrow polarizált táplálkozása még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja.

Nemrég járt körbe a TikTokon Gwyneth Paltrow interjúja, amiben a táplálkozási szokásairól is őszintén beszélt a színésznő. Elárulta, hogy a reggeleit üres kávéval indítja, és nagyon figyel arra, hogy semmi olyat ne fogyasszon, ami hirtelen megemeli a vércukorszintjét. Ezt követően délig nem is eszik semmit. Ebédre rendszerint csontlevest fogyaszt, majd minden délután legalább egy órát edz a személyi edzőjével, vagy kocog, de a pilates is a kedvencei közé tartozik. Edzés után nem maradhat el a szauna sem, ahol legalább 30 percet eltölt, persze több részletben. Vacsorára pedig főleg zöldség kerül a tányérjára, nyersen, párolva, vagy grillezve, és kerüli az olajban sült fogásokat. Gwyneth Paltrow hangsúlyozta, hogy nagyon odafigyel arra, hogy a szervezetét megszabadítsa a méreganyagoktól.
A színésznő nagyon figyel híresen karcsú alakjára, amit elmondása szerint a paleo étrendnek köszönhet. Szakértők szerint azonban Gwyneth túl kevés kalóriát fogyaszt ahhoz képest, hogy milyen intenzíven edz, és féltik a színésznőt, hogy hosszú távon ez a szigorú önmegtartóztatás káros lesz az egészségre.

gif

A kritikusok arra is felhívják a figyelmet a videó alatt, hogy a színésznőt fiatal lányok, és nők tömege tekinti példaképnek, akik követik a tanácsait, azonban orvosi felügyelet nélkül az ilyen mértékű ételmegvonás súlyos étkezési zavart is okozhat hosszú távon. S míg Gwyneth mellett komplett stáb áll, a személyi edzője, a dietetikusa személyében, aki azért odafigyelnek a színésznő egészségére, ezt nem mindenki engedheti meg magának. A kommentelők között persze ismét szóba került a világszinten és Magyarországon is botrányt okozó, a cukorbetegek számára felírható Ozempic injekció illegális alkalmazása is.
A 2023-as Oscar-gála után egyébként rengeteg kritika éri újra Hollywoodot. A háborgó kommentelők szerint az elhízást kóros járványként állítják be a filmipar fővárosában, a legtöbb színésznő pedig olimpiai sportot űz a fogyásból. A kóros karcsúsággal rajongók millióit tévesztik meg, miközben azt az üzentet közvetítik, hogy egy nő csak akkor érhet el karriert a szépség-, vagy a filmiparban, ha nádszálvékony. Ezzel a közösségi médiából áradó téveszmékre épülő celebkultúrával pedig sokan szeretnének már leszámolni. A színésznő egyik legnagyobb kritikusa, az okleveles táplálkozási szakértő, Rhiannon Lambert, A táplálkozás tudománya című könyv szerzője. Az író szerint Gwyneth Paltrow étkezéshez való hozzáállása nagyon veszélyes, és inkább tekinthető öncélú reklámnak, mivel a legtöbb általa alkalmazott technikának és módszernek semmilyen tudományos magyarázata nincs, a színésznő mégis visszaél a hírnévvel, és erre építi a GOOP nevű, általa alapított wellness márkát is. A tudós azon a véleményen van, hogy Paltrow rutinjai téves képet közvetítenek a követői felé, azt üzenik, hogy „egyél, igyál úgy, mint én, és olyan vékony leszel, de közben vedd meg a méregdrága termékeimet is hozzá“.

Galéria / 8 kép

Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.