GÚ goes East! - avagy magyar divat Pekingben

GÚ goes East! - avagy magyar divat Pekingben

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Különleges Gombold újra! Divat a magyar produkcióval nyitott a pekingi Magyar Kulturális Intézet és Kereskedelmi Központ - íme Bendsák Ágnesnek, a Design Terminál munkatársának exkluzív beszámolója az eseményről.


GÚ goes East! - állt a naptárbejegyzésben, amit a postaládámban találtam. Helyszín: Peking. Időpont: 2013. november 13. Néhány hónappal később a kínai főváros egyik legújabb épületegyüttesében, a sztárépítész Zaha Hadid által tervezett Galaxy Sohóban találtuk magunkat. A futurisztikus belvárosi üzletház úgy emelkedik ki az őt körülvevő hutongok, vagyis Peking hagyományos, sikátoros, kis, szürke házakkal határolt utcácskái közül, mint egy jövőből érkezett űrhajó. Itt nyitott meg a Magyar Kulturális Intézet és Kereskedelmi Központ, hogy hazánk kulturális és gazdasági értékeit népszerűsítse a kínai fővárosban.


Peking Kína politikai, oktatási és kulturális központja, lakossága hozzávetőlegesen 22 millió fő, átszelni mintegy 4 órát vesz igénybe. Bár legtöbbünknek Pekingről a Tienanmen tér, a Tiltott város vagy a Mennyei béke temploma jut eszünkbe, a városban az elmúlt évtizedekben – a kínai gazdaság fejlődésével párhuzamosan – óriási urbanisztikai fejlesztések zajlottak, olyan világhírű építészek közreműködésével, mint a francia Paul Andreu, a német Ole Scheeren vagy éppen Ai Weiwei, aki az olimpiai stadion végső designjának elkészítésében vett részt művészeti konzulensként. És bár a helyiek Shanghai-t tartják a kínai gazdaság központjának, a Design Hét és a rangos Red Star formatervezési díjátadó Pekingben kerül megrendezésre, valamint itt található az ország egyik legprogresszívebb művészeti és design negyede, a 798 Art Zone.
Nagy örömünkre szolgált tehát, hogy itt mutathattuk be a kínai közönségnek a Gombold újra! elmúlt három évének döntős kollekcióiból álló válogatást, koreai fodrászok, kínai sminkesek, magyar és orosz modellek közreműködésével. Óriási élmény volt a backstage-ben együtt dolgozni a három éve magyar nyelvet tanuló kínai Katival és Évával, akik tökéletes magyarsággal ecsetelték nekünk, hogy mennyire szeretik Budapestet. Legalább ennyire élvezhették modelljeink a kínai közönség lelkesedését, akik odáig voltak a tradicionális hazai motívumokért, és hosszú perceken keresztül fotózták lányainkat, akik „a legszebbek a világon”.
Ehhez hasonló nyitottságot tapasztaltunk a Beijing Industrial Design Centerben is, ahol a vezetőség ismeri hazánkat, szereti és érdekli a magyar design, ahol sztereotípiáinkkal ellentétben innovatív ötletekkel, igényes grafikai megoldásokkal találkozunk. Érdemes tehát kelet felé venni az irányt, ahol magyarságunk előny és nem hátrány, ahol „kicsiségünk” izgalmas és nem érdektelen. Ne ijesszenek el titeket a furcsa írásjelek, a piacokon kapható szárított skorpiók, a furcsa taxisok és zsúfolt metrókocsik, Pekingben (is) elkezdődött valami nagyon progresszív, valami olyasmi, mint amit a Láma kolostor melletti sikátorban láttunk egy kis kávézóban: kicsit kínai, kicsit európai, de nagyon izgalmas, pezsgő és szerethető!
Kattintsatok a galériára a képes élménybeszámolóért!

Galéria / 15 kép

InStyle - GÚ goes East! - avagy magyar divat Pekingben

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!