Hozzávalók:
85 ml kókusztej (125 + 60 ml) 125 ml víz 70 g quinoa 4 tk. juharszirup 2 tk. extra szűz kókuszzsír 2 tk. kesudióvaj ¼ tk. őrölt vanília ¼ kk. őrölt fahéj kókuszcsipsz, friss málna, ribizli vagy áfonya a tálaláshozElkészítés:A quinoát jól mossuk át és tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjat és a vaníliát. Öntsük fel a vízzel és 125 ml kókusztejjel. Alacsony hőfokon kezdjük el főzni folyamatosan kevergetve. 15 perc után a quinoa magába szívja szinte az összes folyadékot, de még krémes marad az állaga. Vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a kesudióvajat, a juharszirupot és a kókuszzsírt, valamint a maradék 60 ml kókusztejet. Keverjük át, hogy krémes, enyhén folyós állagú legyen. Öntsük tálkákba, szórjuk meg kókuszcsipsszel és tegyünk rá friss gyümölcsöt. Mennyei reggeli lesz!Tipp: Ha véletlenül nem szereted a kókusz ízét, helyettesítheted mandulatejjel és mandulával. Azzal is finom lesz.
Szuperreggelik
Ha azt akarod, hogy a reggel ne csak a kínlódásról, nehéz ébredésről és kapkodásról szóljon, indítsd a napot valami szuperfinom és szuperegészséges finomsággal!Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak
Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.
10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást
Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.
A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre
A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!
6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat
Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.
10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint
Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.